Potrzebuje pomocy

Pyo_trek

Posiadacz elektryka
Hej, u mnie z HW3 temperatury autopilota w service mode to około 60-65°C na start, potem max do 75-77°C i wentylator pracuje wtedy normalnie. Błędy jak u Ciebie nie miałem, ale jeśli wentylator jest głośniejszy i temp rośnie do 78°C, to może warto sprawdzić chłodzenie. Może kurz albo coś blokuje przepływ powietrza. Jeśli możesz, spróbuj wyczyścić wloty i sprawdzić ponownie.
To nie wentylator tylko pompy hałasują zwiększając swoje obroty i przepływ chłodziwa przez HW3 autopilota.

daniel

Señor Meme Officer
Wszedłem ostatnio w service, żeby zobaczyć czy będzie jakaś informacja czemu włączył się alarm po całym dniu stania w zamkniętym aucie i przypadkiem zobaczyłem też komunikat o temperaturze komputera.

Chyba poszło na rekord, bo było to 95 stopni. Utrzymywało się to przez jakieś 10-12 minut, a potem komunikatów już nie ma. Zbiegło się to mniej więcej w czasie z podjeżdżaniem na supercharger. Czyżby auto specjalnie podbilo temperaturę, żeby mieć skąd ciągnąć ciepło do baterii? Trochę dziwne.
Po ładowaniu jechałem przez 2 godziny i z tego co pamiętam to momentami korzystałem z tempomatu.
Dziwne, że takie komunikaty nie pojawiają się użytkownikowi, ale z drugiej strony co miałbym z tym zrobić? Powachlować?

slaveq

Pionier e-mobilności
Wszedłem ostatnio w service, żeby zobaczyć czy będzie jakaś informacja czemu włączył się alarm po całym dniu stania w zamkniętym aucie i przypadkiem zobaczyłem też komunikat o temperaturze komputera.

Chyba poszło na rekord, bo było to 95 stopni. Utrzymywało się to przez jakieś 10-12 minut, a potem komunikatów już nie ma. Zbiegło się to mniej więcej w czasie z podjeżdżaniem na supercharger. Czyżby auto specjalnie podbilo temperaturę, żeby mieć skąd ciągnąć ciepło do baterii? Trochę dziwne.
Po ładowaniu jechałem przez 2 godziny i z tego co pamiętam to momentami korzystałem z tempomatu.
Dziwne, że takie komunikaty nie pojawiają się użytkownikowi, ale z drugiej strony co miałbym z tym zrobić? Powachlować?
No jeśli to się pojawia sporadycznie to nie jest to problem ale u mnie było w zasadzie przy każdej podróży i to nawet nie przy wysokich temperaturach.