PowerDot zbuduje 600 stacji ładowania na parkingach Biedronki

Kuba

Zadomawiam się

nabrU

Moderator
Projekt 600 stacji rozpoczęli 1,5 roku temu. Budowę mają skończyć w terminie. Super, że to będą lokalizacje w całej Polsce.

A mogę się dowiedzieć ile przez te ostatnie 1,5 roku tych stacji w Biedronkach otworzyli? To da mi rozeznanie o 'zaawansowaniu' tej inwestycji...

nnnnn

Pionier e-mobilności
Chyba całe dwie:) Natomiast jestem w stanie uwierzyć że przez 1.5roku sprawdzali w których miejscach można najniższym kosztem umieścić ładowarki. Miarodajne będzie czy do końca 2023 wyrobią się z tymi zapowiadanymi 150 sztukami. Na plugshare w cooming soon jest sporo powerdot przy bierdronkach. Trzymajmy kciuki!

Arrczi

Fachowiec
A mogę się dowiedzieć ile przez te ostatnie 1,5 roku tych stacji w Biedronkach otworzyli? To da mi rozeznanie o 'zaawansowaniu' tej inwestycji...
Rozpoczęli proces inwestycyjny 1,5 roku temu. Dopiero teraz się tym chwalą, a pierwsze stacje masz na Sytej i Płytowej w Wawie oraz kupony 50 zł na ładowanie za zakupy powyżej 50 zł. w tych Biedronkach. Budowa infrastruktury elektroenergetycznej w PL to od 2 do 3 lat. Teraz widzisz początek finalizacji inwestycji, która była planowana do końca 2024 r.

Michal

Moderator
Nie za dużo jako cały PowerDot:
1690359166827.png

Last edited:

krzyss

Pionier e-mobilności
Rozpoczęli proces inwestycyjny 1,5 roku temu. Dopiero teraz się tym chwalą, a pierwsze stacje masz na Sytej i Płytowej w Wawie oraz kupony 50 zł na ładowanie za zakupy powyżej 50 zł. w tych Biedronkach. Budowa infrastruktury elektroenergetycznej w PL to od 2 do 3 lat. Teraz widzisz początek finalizacji inwestycji, która była planowana do końca 2024 r.
Kazdemu przy kasie ten kupon wreczaja czy jak go uzyskac ? Gdzies to mozna przeczytac ?

nabrU

Moderator

Niestety nie skorzystam ani z ładowarek, ani z kuponów, bo mam ciutkę daleko do najbliższej Biedronki ;)
Życzę temu projektowi jak najlepiej, ale realnie patrząc 600 ładowarek w 1,5 roku (czyli chyba podwojenie ilości ładowarek DC jakie ogólnie są w Polsce) jest ciężkie do wykonania.

Trzymam kciuki 🤞, ale porozmawiamy pod koniec roku i policzymy ile z tych obiecanych w tym roku 150 ładowarek działa.

aadamuss

Pionier e-mobilności
Znając życie będzie to robiła jedna firma która wygra przetarg. Nie sądzę aby dla każdej Biedronki był inny wykonawca. Super by było jeśli zrobią te ładowarki bo przynajmniej będą dobrze oznakowane logiem Biedronki :)

elektryk

Pionier e-mobilności
Znając życie będzie to robiła jedna firma która wygra przetarg. Nie sądzę aby dla każdej Biedronki był inny wykonawca. Super by było jeśli zrobią te ładowarki bo przynajmniej będą dobrze oznakowane logiem Biedronki :)
Tą firmą jest PowerDot - dostali na to już kasę z UE, ogłosili przetargi na ładowarki (część już rozstrzygnęli).