Jak w temacie. Franowo wyłączone. Malta offline. Wiatraczną zajęła niebieska Skoda Enyaq. Pomimo tego, że są tam dwa CCSy to dzielilibyśmy moc, więc każdy miałby po 25kW. Poszukałem następnej ładowarki i zobaczyłem 140kW koło Factory Luboń. Jeszcze tam nie byłem. Ustawiłem Supercharger w nawigacji żeby podgrzać baterię. Dojechałem autostradą, ale po początkowych 60kW spadło do ~40 i wyskoczył komunikat o zimnej baterii. Ładowałem się do około 75% i postanowiłem pojechać do jeszcze Panoramy, gdzie jest 50kW. Odjeżdżając minąłem się z kolejnym Enyaqiem. W aplikacji Panorama była wolna, ale po dojechaniu na miejsce zastałem Audi.
Wracając jeszcze raz sprawdziłem Wiatraczną. Zwolniła się. Właśnie dobijam do 90% i jadę do domu.
Niezły tłok dzisiaj, a do tego dwie ładowarki niedostępne. Infrastruktura chyba osiąga limity. Kompletnie nie warto było mi jechać na 140kW. Była jeszcze jedna 50-tka koło Galeria A2 kawałek dalej. Następnym razem pojadę raczej tam niż do Lubonia.
Na pozytyw muszę przyznać, że nawigacja do ładowarki prowadzi bardzo dobrze. Bez niej nigdy bym nie znalazł tamtego miejsca.
Wracając jeszcze raz sprawdziłem Wiatraczną. Zwolniła się. Właśnie dobijam do 90% i jadę do domu.
Niezły tłok dzisiaj, a do tego dwie ładowarki niedostępne. Infrastruktura chyba osiąga limity. Kompletnie nie warto było mi jechać na 140kW. Była jeszcze jedna 50-tka koło Galeria A2 kawałek dalej. Następnym razem pojadę raczej tam niż do Lubonia.
Na pozytyw muszę przyznać, że nawigacja do ładowarki prowadzi bardzo dobrze. Bez niej nigdy bym nie znalazł tamtego miejsca.