No ja nie twierdzę, ze to nie jest błąd ALE jak ktoś chce sobie to teraz ustawić to jedyna opcja zmiany rozmiaru czcionki.Ale to zmienia wielkość tekstu w całym systemie.?
Ewidentnie błąd aplikacji do poprawy.
Tesla jeszcze zbiera dane na baterię LG 82. Za jakiś czas będzie trzymać 145 do 33%, na 70% będzie 70 kW lub lepiej...Wczoraj testowałem dwa razy supercharger w Kostomłotach, temperatura około 1 stopnia. Rozpoczęcie ładowania za każdym razem przy około 20% baterii. Początek ładowania startował mniej więcej 135kW i cały czas sobie spadał. Kończyłem ładowanie w okolicach 85% przy prędkości około 50kW. Też miałem nadzieję na większą szybkość ładowania w przypadku superchargera. Czas ładowania od 20% do 83 - 85% wynosił około 25 minut. Bateria była nagrzana bo ostatnie 2h przed ładowarką jechałem ze śląska A4 na tempomacie ustawionym na 140, plus podgrzewanie Tesli.
Czytając testy wyglada to na standard, ładowanie od 20% do 80% trwa około 30 minut. https://insideevs.com/news/519382/tesla-model3-82kwh-charging-analysis/amp/Wczoraj testowałem dwa razy supercharger w Kostomłotach, temperatura około 1 stopnia. Rozpoczęcie ładowania za każdym razem przy około 20% baterii. Początek ładowania startował mniej więcej 135kW i cały czas sobie spadał. Kończyłem ładowanie w okolicach 85% przy prędkości około 50kW. Też miałem nadzieję na większą szybkość ładowania w przypadku superchargera. Czas ładowania od 20% do 83 - 85% wynosił około 25 minut. Bateria była nagrzana bo ostatnie 2h przed ładowarką jechałem ze śląska A4 na tempomacie ustawionym na 140, plus podgrzewanie Tesli.
Skąd masz takie info?Tesla jeszcze zbiera dane na baterię LG 82. Za jakiś czas będzie trzymać 145 do 33%, na 70% będzie 70 kW lub lepiej...