Problem z aplikacją mobilną

lvlthn

Pionier e-mobilności
Myślałem że to problem tylko u mnie(telefon etc.) ale też miałem problem z otwieraniem auta.

Możecie sprawdzić czy u was działa SOS call?

klata

Zadomawiam się
Mnie też dzisiaj nie chciała wpuścić i ruszyć. Otworzyłem za pomocą apki i za pomocą apki uruchomiłem (chciała kartę żeby przyłożyć). Co ciekawe przykładanie telefonu do słupka nie otworzyło samochodu i tak samo do podłokietnika nie zadziałało żeby ruszyć.
Apka w telefonie aktualizowała się 5 dni temu (android, 4.22.1-1772)
Samochód 2 dni temu (2023.20.7)

Michal

Moderator
Coś jakby się poprawiło. Dużo szybciej mi otworzył, ale nadal nie z pomocą BT, tylko przykładając telefon NFC do słupka.
Tak samo teraz zamknąłem auto z aplikacji, to natychmiastowo.

piotr_ev

Fachowiec
u mnie też zaobserwowałem problemy z appką na iOS. Nie miałem problemów z otwarciem auta, lecz app sama nie pokazywała obecnego statusu auta. "14 godzin temu" . Natomiast 3 dni przed tym, miałem dwa razy problem przy odblokowaniu auta na parkingu. podchodzę chwytam za klamkę i nic. Sentry tylko mnie witał. dopiero jak wyciągnąłem iPhone i odblokowałem telefon to mogłem odblokować auto..

ciastek

Pionier e-mobilności
Natomiast 3 dni przed tym, miałem dwa razy problem przy odblokowaniu auta na parkingu. podchodzę chwytam za klamkę i nic. Sentry tylko mnie witał. dopiero jak wyciągnąłem iPhone i odblokowałem telefon to mogłem odblokować auto..
Jestem przekonany, że to wina iPhone’a. Regularnie nie otwiera mi auta przy podejściu.
By zadziałało nie trzeba odblokowywać telefonu. Wystarczy obudzić ekran, nawet bez wyjmowania z kieszeni.

Wolfshill

Zadomawiam się
Hej, a czy zdarzyło Wam się, że samochód sam z siebie się otworzył?

Ja jestem świeżakiem, Teslę mam od 2 tygodni, ale raz siedzę na chacie i nagle komunikat na tel: "drzwi odblokowane", no to zablokowałem i tyle.
Ale jak mi pod Biedronką w Raszynie też mi odblokował drzwi, to już z Biedry szybko wybiegłem zobaczyć co się dzieje :)
Czy to się "zdarza" czy może to ja coś źle robię?

Dodam, że miałem włączone automatyczne odblokowywanie za pomocą kluczyka w telefonie, ale to chyba nie powinno mieć wpływu, żeby z 30 - 100 metrów nagle się otwierał?

Michal

Moderator
Raczej nie ma szans się coś takiego zdarzyć. Tylko Ty masz na telefonie aplikacje, czy ktoś jeszcze? Masz tylko aplikacje Tesli na telefonie, czy też jakieś zewnętrzne apki z dostępem do Twojego auta?
Może jakiś widget na telefonie albo zegarku?

Ps. Jak odblokujesz auto kartą, to później zamknąć też musisz kartą. Tak to działa, a powiadomienie o pozostawionych otwartych drzwiach przychodzi po kilku minutach od odejścia od auta, więc możesz mieć wrażenie, że się otworzył, a on był po prostu cały czas otwarty.