Problem z aplikacją mobilną

Michal

Moderator
Moim zdaniem serio coś z serwerami tesla. Skoro problem występuje na iPhone i na Android, to nie ma innej możliwości, a już na pewno nie będzie to problem aplikacji, tym bardziej, że nie miałem żadnej aktualizacji (ostatnia 3 dni temu).

piotrazz

Posiadacz elektryka
Moim zdaniem serio coś z serwerami tesla. Skoro problem występuje na iPhone i na Android, to nie ma innej możliwości, a już na pewno nie będzie to problem aplikacji, tym bardziej, że nie miałem żadnej aktualizacji (ostatnia 3 dni temu).
Słusznie. Usługi Tesli to nie monolit. Skoro działa częściowo, to możliwe, że tylko jakaś część infrastruktury/usług jest niedostępna. Nie wiem czy hostują coś w Azure, ale wczoraj był spory fakap w West Europe.

Michal

Moderator
Ostatnia aktualizacja 3 dni temu, a dopiero dziś rano problemy - to raczej nie aplikacja.

Pabloss

Posiadacz elektryka
Właśnie przed chwilą włączyłem aplikację zwracając szczególna uwagę jak szybko połączy się z samochodem. Trwało to tak z 1 s. (iPhone)

Michal

Moderator
U mnie łączy się szybko, ale już np. otwarcie drzwi z aplikacji zajmuje jakieś 5-10 sekund - znacznie dłużej niż powinno.