Problem z aplikacją mobilną

tomA

Posiadacz elektryka
Od wczoraj mam problemy z odświeżaniem aplikacji mobilnej Tesli... Wisi długo i nie można nic zrobić z poziomu apki. Dopiero jak podejdę do auta i się otworzy to pożniej przez jakiś czas jest ok na pace, ale jak zaśnie tesla to znów niechce się połączy z apką - tak jakby nie wybudzał auta i brak komunikacji... też macie od wczoraj jakieś lagi z łącznością z autem przez apkę?

piotrazz

Posiadacz elektryka
Od wczoraj mam problemy z odświeżaniem aplikacji mobilnej Tesli... Wisi długo i nie można nic zrobić z poziomu apki. Dopiero jak podejdę do auta i się otworzy to pożniej przez jakiś czas jest ok na pace, ale jak zaśnie tesla to znów niechce się połączy z apką - tak jakby nie wybudzał auta i brak komunikacji... też macie od wczoraj jakieś lagi z łącznością z autem przez apkę?
Też tak miałem. Na iPhone. Rozwiązaniem okazało się odinstalowanie jej całkowicie i instalacja od zera, z ustawieniem kluczyka/BT itd.

piotrazz

Posiadacz elektryka
ale wszystko śmigało bez problemu i tak nagle od wczoraj ??? bez żadnych zmian w aplikacjach, nic nie instalowałem nowego....
Ja zrobiłem wcześniej upgrade iOS 17 do beta 3. Pewnie trzeba będzie poczekać. U mnie po aktualizacji wszystko się skopało - po wylogowaniu nic nie dało się nawet zalogować - więc pozostała instalacja od zera.

tomA

Posiadacz elektryka
Była aktualizacja aplikacji Tesla, więc może to przez to.
Faktycznie. Drobne poprawki blędów :ROFLMAO: i coś skopane przy okazji
Ja zrobiłem wcześniej upgrade iOS 17 do beta 3. Pewnie trzeba będzie poczekać. U mnie po aktualizacji wszystko się skopało - po wylogowaniu nic nie dało się nawet zalogować - więc pozostała instalacja od zera.
na ipadzie zrobilem upgrade do ios 17 - ale na iphonie nie ryzykuje wersjami beta ;-) no ale problem mam i na ipadzie i na iphonie....

Maruda

Zadomawiam się
U mnie, wczoraj wpadła aktualizacja do auta... (mam nadzieje że poprawili nieodpalanie ekranu po dłuższym postoju od poprzedniej aktualizacji). Od rana apka wisiała... wystarczył restart telefonu (iPhone XR). Po poprzedniej aktualizacji auta też apka zdechła tzn. kazała przykładać kartę i też po restarcie telefonu było już OK. (Kartę dałem żonie aby nosiła na wszelki wypadek - wtedy oczywiście okazało się że zostawiła w domu bo myślała że tak jej dałem dla fani że ma swoją... ;-)

Last edited:

Michal

Moderator
Jest jakiś problem, przed chwilą nie mogłem wejść do auta. Nawet karta nie za bardzo chciała działać.
Otworzyło się po 2-3 minutach samo z nienacka i musiałem przyłożyć kartę żeby uruchomić jazdę. Dzisiaj już drugi raz tak mam.
Cos musi się walić po stronie serwerów, bo u mnie android.

Pabloss

Posiadacz elektryka
U mnie wczoraj wpadła tylko aktualizacja telefonu (aplikacji). Auta jeszcze nie. Na razie brak jakichkolwiek problemów o których piszecie.