Problem z ładowaniem Zoe z 2014 23 kWh

Magda

Nowy na Forum
Dzięki wielkie za pomocne rady ! jutro jadę wymienić akumulator :) Fajny warsztat w tym Radomiu ale to za daleko na moja "Zośkę" - a szkoda ! mam nadzieje że w przyszłości trochę więcej powstanie tych warsztatów dla elektryków ;) bo problem jest z dostępnością takich usług )

vwir

Pionier e-mobilności
Dzięki wielkie za pomocne rady ! jutro jadę wymienić akumulator :) Fajny warsztat w tym Radomiu ale to za daleko na moja "Zośkę" - a szkoda ! mam nadzieje że w przyszłości trochę więcej powstanie tych warsztatów dla elektryków ;) bo problem jest z dostępnością takich usług )
Ej no co Ty, przecież to jest do zrobienia na 2 ładowania. To tylko 260km. Ja bym pojechał bez wahania, ale na pewno wcześniej musisz znaleźć kogoś z interfejsem do Zoe i sprawdzić jaką masz wersję softu, żeby na darmo nie jechać.

Ewentualnie zapytaj w ev garage: https://www.evrepair.pl/pl/
Nie wiem, czy się za coś takiego biorą, ale masz ich pod ręką.

Magda

Nowy na Forum
Ej no co Ty, przecież to jest do zrobienia na 2 ładowania. To tylko 260km. Ja bym pojechał bez wahania, ale na pewno wcześniej musisz znaleźć kogoś z interfejsem do Zoe i sprawdzić jaką masz wersję softu, żeby na darmo nie jechać.

Ewentualnie zapytaj w ev garage: https://www.evrepair.pl/pl/
Nie wiem, czy się za coś takiego biorą, ale masz ich pod ręką.
wow dzięki za polecajkę ;)

Misiek

Zadomawiam się
Może najpierw wykonać w domu prosty test obu baterii?
Można odczytać kondycję każdego ogniwa, upływ prądu, napięcia itp.
Can Ze do takich badań jest jak znalazł. Niezbędny będzie smartfon z aplikacją i interfejs.

Attachments

• test bat.jpg
    test bat.jpg
    1,7 MB · Liczba wyświetleń: 6

Magda

Nowy na Forum
Może najpierw wykonać w domu prosty test obu baterii?
Można odczytać kondycję każdego ogniwa, upływ prądu, napięcia itp.
Can Ze do takich badań jest jak znalazł. Niezbędny będzie smartfon z aplikacją i interfejs.
Ok może spróbuję bo akumulator nie wymieniany od nowości ale byłam go sprawdzić i gościu mi powiedział że działa prawidłowo że nie zaleca mi wymiany bo szkoda mojej kasy bo od na tych swoich parametrach co sprawdzał to powiedział że jest ok:)