Próbowałem jeździć ekonomicznie ...

mALEK

Pionier e-mobilności

Michal

Moderator
Jak posmarowali (zapłacili za przyjazd, hotel, wyżywienie, itp...), to jednak te elektryki nie takie złe... Hmm...

Iktorn

Zadomawiam się
Jak posmarowali (zapłacili za przyjazd, hotel, wyżywienie, itp...), to jednak te elektryki nie takie złe... Hmm...
Przecież to normalne, ze spora część testerów coś dostaje za test lub sam wynik (inna rzecz ze później recenzja jest przekłamana). Mowa tu tez o youtuberach. Żyć w końcu z czegoś trzeba :ROFLMAO:

nabrU

Moderator
Jako ciekawostkę napiszę jedynie, że mijałem Renault Zoe, które było ciągnięte przez spalinówkę – podejrzewam, że kierowca francuskiego auta elektrycznego desperacko próbował w ten sposób naładować akumulator.

WTF :unsure:

Michal

Moderator
Tak właśnie w tej zacofanej Polsce ludzie ładują EV... Nie ma prundu w gniazdkach, to się ciągamy ICE albo i koniem...

Michal

Moderator
I mamy OZE, ale ustawa metanowa może wyciać ten sposób ładowania EV
No to zostanie już tylko ciąganie EV za ICE...

lookash_c

Pionier e-mobilności
No to zostanie już tylko ciąganie EV za ICE...
Widzę oczyma wyobraźni całe konwoje, typu na parkingu zbiera sie grupa 10 EV, spinają się holami, podjeżdża holownik i ognia w trasę 100 km!

zibizz1

Pionier e-mobilności
Nie da się jeżdzić oszczędnie. Ja co jakis czas próbuje zeby sobie udowodnić tylko że sie da mieć poniżej 17kWh/100km. Ale tak żeby życie miało pełnie szczęścia to wychodzi z 23kWh/100km.

cooler

Pionier e-mobilności
Ja po mieście musiałbym chyba na czerwonych 200km/h przejeżdżać wszystkie skrzyżowania żeby mieć średnie zużycie 23kWh/100km... Mistrzu, jak Ty to robisz?
Z miasta zawsze średnia poniżej 18... latem jeszcze gorzej, bo i 11kWh/100 widziałem nieraz...Chyba że wyjazd zimnym 300m po bułki do sklepu, wtedy mi się udaje.