Próbowałem jeździć ekonomicznie ...

mALEK

Pionier e-mobilności

krzyss

Pionier e-mobilności
Ja po mieście musiałbym chyba na czerwonych 200km/h przejeżdżać wszystkie skrzyżowania żeby mieć średnie zużycie 23kWh/100km... Mistrzu, jak Ty to robisz?
Z miasta zawsze średnia poniżej 18... latem jeszcze gorzej, bo i 11kWh/100 widziałem nieraz...Chyba że wyjazd zimnym 300m po bułki do sklepu, wtedy mi się udaje.
Eeee w miescie jak mi sie udaje byc pierwszy na swiatlach to zawsze dwa czy trzy razy sobie pogonie ;)
Dodatkowo ja do miasta zaliczam tez obwodnice Warszawy czyli S8… a tam juz 120+ lece ;)

mALEK

Pionier e-mobilności
Tak właśnie w tej zacofanej Polsce ludzie ładują EV... Nie ma prundu w gniazdkach, to się ciągamy ICE albo i koniem...
a skad pewnosc , ze BEV nie pchal ICE na "sztywnym" he? ;)

jeszcze w temacie "ekonomicznosci"

"Nałóż czapkę skinie skinie nałóż czapkę
....
Mamusia na drutach czapkę z wełny robi
Nałożysz ją skinie gdy się chłodniej zrobi
Wełna w główkę grzeje ciepło jest pod czaszką
Dwie komórki szare wówczas nie zamarzną"

btw. nie mam nic do skinow, ale tak mnie jakos naszlo...

zibizz1

Pionier e-mobilności
@cooler krótkie trasy w zimę i zapierdalanie robi swoje. Mieszkam przy szybkiej trasie i lubię po wjechaniu na nią wcisnąć do końca. Po rozpedzeniu się pokazuje mi 80-120kWh/100. Najczęściej dzieci pod szkołę podwoże 3km więc nawet jadąc oszczędnie ale ruszając zimnym autem ciężko zejść do 20kWh, a ciesząc się mocą wychodzi nawet 25kWh. Rozgrzanym autem po mieście da się mieć 15-17

cooler

Pionier e-mobilności
@cooler krótkie trasy w zimę i zapierdalanie robi swoje. Mieszkam przy szybkiej trasie i lubię po wjechaniu na nią wcisnąć do końca. Po rozpedzeniu się pokazuje mi 80-120kWh/100. Najczęściej dzieci pod szkołę podwoże 3km więc nawet jadąc oszczędnie ale ruszając zimnym autem ciężko zejść do 20kWh, a ciesząc się mocą wychodzi nawet 25kWh. Rozgrzanym autem po mieście da się mieć 15-17
Teraz to jasne :) Można powiedzieć że masz tyle z trasy szybkiego ruchu/autostrady, wtedy to oczywiście żaden problem. Tak jak piszesz - po mieście 15-17 :)

daniel

Señor Meme Officer
Jeden z komentarzy świetnie podsumowuje artykuły na tego typu portalach:
Tutaj poza jednym redaktorem(P.S.) wszyscy inni piszą tak, jakby pisali komentarze na pomponiku czy czymś podobnym, tyle że załączają do nich zdjęcia. Im więcej niedomówień, sprzeczności, błędów, tym większa szansa na więcej oburzonych czytelników, odsłon, komentarzy. I to działa, chyba tego chcą ludzie. Jak jest artykuł na wysokim poziomie, to ma mało odsłon i komentarzy.
Absolutnie niczego się z tego artykułu nie dowiedziałem.