Program poleceń Tesli wznowiony (w UK)

nabrU

Moderator
@poochaty, kliknij na mój referral link i zobaczysz, że mimo że mój link jest 'angielski' nie dostaje ani ja, ani kupujący w PL bo w PL program nie obowiązuje.

Ale np polski link będzie działał gdyby ktoś chciał zakupić Teslę w UK czy w DE.

Ja tak to rozumiem.

poochaty

Posiadacz elektryka
@poochaty, kliknij na mój referral link i zobaczysz, że mimo że mój link jest 'angielski' nie dostaje ani ja, ani kupujący w PL bo w PL program nie obowiązuje.

Ale np polski link będzie działał gdyby ktoś chciał zakupić Teslę w UK czy w DE.

Ja tak to rozumiem.
Testu nie wykonam, bo ja mieszkam w Szwecji.

nabrU

Moderator
Oczywiście, że wykonasz i dostaniesz taki wynik, bo mój link na tym forum jest 'spolszczony' (tj. https://www.tesla.com/pl_pl/referral/hubert662371) i kieruje na polską stronę Tesli z jakiegokolwiek kraju go klikniesz. Oczywiście w PL referalli nie ma więc nici z tego:

1728060648834.png

Poniżej jest mój 'szwedzki' link:

I ten da Ci już co nieco ;)

1728060835192.png

Czy niemiecki:

1728060937399.png

Podsumowując wystarczy w prawym górnym rogu wybrać kraj (po kliknięciu na link referencyjny) i o ile działa w nim program poleceń to zadziała mój (czy inny) referral.

TomRS

Pionier e-mobilności
Takie pytanie - auto odbierałem w czerwcu 2024 (w Polsce), więc referrale już nie działały. Ale jak to będzie w przypadku ew wznowienia programu w Polsce ? Czy jako posiadacz auta Tesli dostanę swój nr referral ? Czy już mnie to nie obejmie ? czy może nie wiadomo ;)

nabrU

Moderator
Jak sądzę ma to związek z wolumenem sprzedaży. Poniżej wrześniowe wyniki sprzedaży Tesli w krajach, gdzie wznowiono polecenia:
- Wielka Brytania - 7656
- Francja - 5440
- Szwecja - 4792
- Norwegia - 4210
- Holandia - 3884
- Niemcy - 3758
- Belgia - 2013
- Włochy - 1949,
- Dania - 1853
- Szwajcaria - 1045
.
.
.
- Polska - 587

wojtkow

Pionier e-mobilności
Jak sądzę ma to związek z wolumenem sprzedaży. Poniżej wrześniowe wyniki sprzedaży Tesli w krajach, gdzie wznowiono polecenia:
- Wielka Brytania - 7656
...
- Polska - 587
Może słaba sprzedaż wynika właśnie z tego, że nam nie opłaca się polecać Tesli? :D

nabrU

Moderator
To skoro tak słabo idzie sprzedaż w Polsce to tym bardziej powinien program poleceń być wznowiony..
Może słaba sprzedaż wynika właśnie z tego, że nam nie opłaca się polecać Tesli? :D

A ja jednak sądzę, że Tesla ma wszystkie dane: co, kto i jak poleca więc wiedzą jak to rozegrać aby im się opłaciło.

Poza tym w PL dla przykładu TM3 RWD kosztuje 189 990 zł (i to bez uwzględnienia dopłat), ten sam samochód w UK to (w przeliczeniu) 205 300zł i nie ma dopłat. Więc takie 4000zł (przeliczyłem z 1000 euro) bonusu z polecenia w PL to nic w porównaniu co już jest rabatem.