Kur a ile lat można doić bezskutecznie Twoją kasę? Jakie klody? Dostali masę kasy i zrobili wydmuszkę u blacharza.
Masę kasy?
To taki żart jak ten mój wcześniej z projektem za 50tys.
No i w dyskusji wyszło ze wydatkowali 4% tej kasy ledwie, dopóki działki nie kupili, no a działka to majtek trwały, nie wywietrzeje, wiec nie wiem o jakiej masie kasy mowa.
Mase kasy to idzie na baterie patriot, 15mld dolarów, czyli dobrze ponad 60mld złotych, dostaniemy za to 660 rakiet plot. Czyli wychodzi ze jedna rakieta kosztuje 100mln złotych, no a do kazdego celu wystrzeliwuje sie dwie takie rakiety, więc po pierwszym strzale pójdzie w powietrze 200mln.
Ponizej film jak Ukraińcy wystrzeliwują ponad 30 takich patriotów czyli jakieś 3miliardy zeta znikaja w minutę i nie wiadomo czy cokolwiek zestrzeliły bo celowały w jeden albo dwa kindżały:
To jest prawdziwa kasa, no ale to kasę płacimy z naszych kieszeni amerykanom, a nie Polakom, więc tu nam nie przeszkadza. Trzeba tylko pilnowac zeby zaden Polak czasem nie dorobił, obcy niech na nas marże 90% robią i nas nawet skarpetkach puszczą. Nikt sie nie oburzy.
Szkoda gadać masz albo naście lat albo tylko pewne części organizmu temu odpowiadające ? Moj wnuk jest mnie naiwny jako drugoklasista.
No ja mam naście, ale Ty nastu nie masz bo byś ogarniał prawdziwe tematy a nie o te marne grosze bił pianę. Dedykuję dowcip:
"Złapał diabeł górali Polaka, Niemca i Czecha blisko wspólnej granicy no i ze dobru humor miał to pyta jakie życzenia maja:
- niemiec mówi, ja to bym chciał mieć 1000 krów
- czech mówi , ja to mym chciał mieć 1000 owiec
- Polak patrzy na to i mówi - ja to bym chciał zeby im te krowy i owce pozdychały"
I ten dowcip niestety idealnie pasuje do tego wątku