Promocyjny pakiet ubezpieczenia OC/AC/NNW

algreat

Nowy na Forum
Niedawno Hyundai zaoferował bonusy przy zakupie nowych samochodów (np. Kona/Ioniq 5), w tym pakiet promocyjny dla OC/AC/NNW.

** Promocja obowiązuje przy zakupie nowego samochodu, niezależnie od wersji wyposażenia. W ramach promocji Klient otrzymuje w cenie zakupu samochodu (według własnego wyboru):
ładowarkę wallbox, albo kartę do ładowania Greenway o wartości 2300kWh, ważną 24 miesiące od aktywacji, albo pakiet ubezpieczenia OC/AC/NNW (którego operatorem jest Ergo Hestia albo Allianz – według wyboru Klienta). Promocja obejmuje wszystkie formy finansowania, z zastrzeżeniem, że w przypadku korzystania z produktów: Hyundai Fleet Lease oraz Leasing Easy Move On Klient może dokonać wyboru tylko pomiędzy ładowarką wallbox, albo kartą ładowania Greenway. Promocja trwa do 30.06.2025, wyczerpania zapasów lub odwołania. Promocja może łączyć się z innymi promocjami. Szczegóły u Autoryzowanych Dealerów Hyundai.

Być może ktoś już skorzystał z tej oferty lub po prostu zna szczegóły. Chciałbym zapytać o kilka rzeczy.
  • Jaka jest średnia cena (w procentach) ubezpieczeń OC/AC oferowanych na rynku? Może ktoś ubezpieczał swojego Ioniqa 5 i może podać kwoty?
  • Gdybym musiał wybierać między Ergo Hestia a Allianz, którą firmę byście polecali?
  • Jeśli chcę dodać moją żonę jako dodatkowego kierowcę do ubezpieczenia, o ile droższe będzie ubezpieczenie?
Dziękuję za informacje.

micmisio

Zadomawiam się
Niedawno Hyundai zaoferował bonusy przy zakupie nowych samochodów (np. Kona/Ioniq 5), w tym pakiet promocyjny dla OC/AC/NNW.

Być może ktoś już skorzystał z tej oferty lub po prostu zna szczegóły. Chciałbym zapytać o kilka rzeczy.
  • Jaka jest średnia cena (w procentach) ubezpieczeń OC/AC oferowanych na rynku? Może ktoś ubezpieczał swojego Ioniqa 5 i może podać kwoty?
  • Gdybym musiał wybierać między Ergo Hestia a Allianz, którą firmę byście polecali?
  • Jeśli chcę dodać moją żonę jako dodatkowego kierowcę do ubezpieczenia, o ile droższe będzie ubezpieczenie?
Dziękuję za informacje.
Zwykły pakiet oc/ac za nowe auto to 2-3% wartości, gap osobno ok 100 zł