Przejściówki do Greencell Habu SE, wideorejestrator

Ominui

Nowy na Forum
Dokładam 2 tematy licząc na pomoc :)

1 - Czy używa ktoś z Was przejściówek do Greencell Habu SE? Pomysł mam taki żeby nie kupować kolejnych kabli bo 99% ładowań będzie się odbywało z ww. zasilacza/ładowarki w domu. Chcę mieć backupowo możliwość ładowania z gniazda 230 lub ze słupka AC na trasie. Czyli jeśli dobrze myślę potrzebuję adapter siła -> type2 oraz siła -> 230. Czy ktoś z Was tak zrobił, macie jakieś konkretne adaptery do polecenia czy może to kiepski pomysł? W sieci nie znalazłem satysfakcjonującej odpowiedzi.

2 - Czy używacie wideorejestratora z trybem parkingowym w EV6? Największa moja obawa to oczywiście tematy związane z ICCU i akumulatorem 12V.

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
1 - Czy używa ktoś z Was przejściówek do Greencell Habu SE? Pomysł mam taki żeby nie kupować kolejnych kabli bo 99% ładowań będzie się odbywało z ww. zasilacza/ładowarki w domu. Chcę mieć backupowo możliwość ładowania z gniazda 230 lub ze słupka AC na trasie. Czyli jeśli dobrze myślę potrzebuję adapter siła -> type2 oraz siła -> 230. Czy ktoś z Was tak zrobił, macie jakieś konkretne adaptery do polecenia czy może to kiepski pomysł? W sieci nie znalazłem satysfakcjonującej odpowiedzi.
3F->1F używam dokładnie od tego sprzedawcy:

Działa bez problemów.

ClassicGOD

Leaf on the wind
2 - Czy używacie wideorejestratora z trybem parkingowym w EV6? Największa moja obawa to oczywiście tematy związane z ICCU i akumulatorem 12V.
Ja używam wideorejestratora 2 kanałowego nie w EV6 a w Leafie ale z baterią Cellink NEO8+S - taka bateria, owszem podnosi koszt instalacji ale nie obciąża akku 12V na postoju bo ładuję się tylko jak samochód jest włączony, robi to szybko (ładowanie konfigurowalne 4,5-10A - 0-100% poniżej 1h) i pozwala na dłuższą pracę w trybie parkingowym. Jeżeli nie potrzebujesz trybu parkingowego to myślę że nie masz się co o akku 12V martwić.

W Leafie na akku 12V wideorejestrator pracował w trybie parkingowym jakieś 3-4h zanim zabezpieczenie przed rozładowaniem akku 12V wbudowane w hardwire kit go wyłączyło. Z Cellink NEO8+S 8h pracy (mam wideorejestrator ustawiony żeby się wyłączył po 8h) zużywa jakieś 50% baterii.