Przesadzają czy jest aż tak źle z jakością?

boa

Posiadacz elektryka
nie wiem dlaczego ale nie zauważyłem że cokolwiek napisałeś pod linkiem to tego badziewia więc stwierdziłem że po prostu rozsiewasz fakenewsy. dopiero później zauważyłem że jednak wrzuciłeś jakiś własny komentarz
Tylko że to tak czy siak nie jest jednak fake news - bo to po prostu jest fakt. A jego ocena to już zupełnie co innego :)

Michal

Moderator
O widzisz, to nawet nie słyszałem tego o firmie z odszkodowaniami (daj jakiś link)... Co za żenada, ehhh... I właśnie taki syf podłapują te pismaki że szmatlawców, ale już później żeby napisać jakieś sprostowanie to nieeee, bo przecież tego nikt nie kliknie. A banda osłów to czyta i sądzi, że prawda objawiona i powtarza później w pracy przy kawie, a ci co usłyszą tam co drugie słowo robią z tego już dalej jakąś apokalipsę...
Siedzę kiedyś sobie w knajpie suszi przy SuC w Poznaniu, a tam rodzinka, taką chyba dość majętna i dzieci oczytane ale gnojek (~17 lat), żeby się popisać wyjeżdża z tekstem, że "Tesla musi wezwać do naprawy wszystkie pojazdy jakie wyprodukowała od początku. Chyba ze 100 tys, co to jest za słaba firma".
No więc nie 100 tys tylko ponad milion, i nie wezwać do naprawy, tylko zrobić update, a afera była wtedy o tym, że FSD nie zatrzymywał się na znaku stop, tylko toczył się powolutku, jeśli miał słabą widoczność, żeby podejrzeć co się dzieje za rogiem.
Tak się tworzy właśnie ten syf w głowach ludzi.

gim-kg

Pionier e-mobilności
„Trunk lid filled with rain water” miałem u siebie. Zgłoszone na serwis który udrożnił otwory odpływowe w klapie
C32D6B98-DF3F-4F72-9C20-65A10179D98C.jpeg

To nie jest tak że Tesla ma jakieś drastyczne problemy z jakością. Może wcześniej, na samym początku miała, teraz nie ostaje drastycznie od konkurencji. W każdym samochodzie występują mniejsze lub większe problemy. Dla przykładu zrzut z forum Mercedesa. To chyba wpisuje się w zarzuty tych ci strajkują „The car won't start in cold weather”

C96CED10-3985-4CE6-AF67-37836454487E.jpeg

krzyss

Pionier e-mobilności
Bańka informacyjna jaka otacza właścicieli Tesli, to dziwna Bańka bo w niej informacje czerpie się z codziennego obcowania z autem.
Natomiast na zewnątrz tej bańki większość informacji co do tej marki jest różna.
Najczęściej wynika z domniemania, sądów, pogłosek z nawet zamierzonego hejtu itd.
Gdy właściel Tesli próbuje coś zdementować, to jak chory na Covid jest posądzany o maninipulację i o bycie w błędzie lub zauroczeniu bezp8dstawnym. Czego lekkim dowodem jest Twój zarzut.
Tesla jest jaka jest, to każdy widzi... Widzi o ile ma Teslę Inni niestety często nie słuchają posiadaczy, bo wiedzą lepiej.
Tu masz dużo postów i ganiących i chwalących. Ja chwale bo 3 lata nie bylem w serwisie i nic nie robiłem z autem. Ale są tacy co im lakier zlazł np z progów. Jak to bywa u innych też
Mi sie podobalo jak z 4 sceptykami do tesli i EV pojechalem z Warszawy do Monachium, po 3 ladowaniu stwierdzili ze w sumie to czemu juz musimy jechac jak oni jeszcze siku potrzebuja.
Wszyscy jednoglosnie stwierdzili ze tesla jest niezla. Narzekali na malo miejsca z tylu bo siedzieli we trzech. I bardzo niewygodny kat pochylenia oparcia. Oraz na halas powyzej 100km/h
Dojechalismy 1100km w 11h. Z ladowaniami.
Wszyscy mowili ze mozna by ja lepiej spasowac ale materialy sa spoko.

krzyss

Pionier e-mobilności
Mi sie podobalo jak z 4 sceptykami do tesli i EV pojechalem z Warszawy do Monachium, po 3 ladowaniu stwierdzili ze w sumie to czemu juz musimy jechac jak oni jeszcze siku potrzebuja.
Wszyscy jednoglosnie stwierdzili ze tesla jest niezla. Narzekali na malo miejsca z tylu bo siedzieli we trzech. I bardzo niewygodny kat pochylenia oparcia. Oraz na halas powyzej 100km/h
Dojechalismy 1100km w 11h. Z ladowaniami.
Wszyscy mowili ze mozna by ja lepiej spasowac ale materialy sa spoko.
I jeszcze im sie podobalo ze w obie strony to jest 2200km zaplacilismy za ladowanie okolo 650zl

danielm

Pionier e-mobilności
O widzisz, to nawet nie słyszałem tego o firmie z odszkodowaniami (daj jakiś link)... Co za żenada, ehhh... I właśnie taki syf podłapują te pismaki że szmatlawców, ale już później żeby napisać jakieś sprostowanie to nieeee, bo przecież tego nikt nie kliknie. A banda osłów to czyta i sądzi, że prawda objawiona i powtarza później w pracy przy kawie, a ci co usłyszą tam co drugie słowo robią z tego już dalej jakąś apokalipsę...
Siedzę kiedyś sobie w knajpie suszi przy SuC w Poznaniu, a tam rodzinka, taką chyba dość majętna i dzieci oczytane ale gnojek (~17 lat), żeby się popisać wyjeżdża z tekstem, że "Tesla musi wezwać do naprawy wszystkie pojazdy jakie wyprodukowała od początku. Chyba ze 100 tys, co to jest za słaba firma".
No więc nie 100 tys tylko ponad milion, i nie wezwać do naprawy, tylko zrobić update, a afera była wtedy o tym, że FSD nie zatrzymywał się na znaku stop, tylko toczył się powolutku, jeśli miał słabą widoczność, żeby podejrzeć co się dzieje za rogiem.
Tak się tworzy właśnie ten syf w głowach ludzi.
prosze bardzo: https://bilklager.no/teslaclaims/ to oni są odpowiedzialni za tę kampanie protestacyjną

Michal

Moderator
Na stronie o strajku był link do tamtej firmy. Goście od strajku i firma twierdzą, że nie mają powiązania ale rzeczywiście wygląda to na zwykłą akcję reklamową.