Przeskakujący fotel?

rafi278

Nowy na Forum
U mnie od początku, jeszcze nie zgłaszałem. Dzieje się to nieregularnie, bez powtarzalności, czasem tydzień zabetonowane, a czasem co rondo klik. Czy jest to w zakresie możliwości mobilnego czy ząbki?
Ja tylko dodam, że mam to samo. Był już raz mobilny, pogrzebał pod fotelem mocowanie przewodów, przesmarował coś, ale nic z tego, dalej to samo. Czekam z tym do wiosny i będę zgłaszał ponownie, naprowadzę ich na trop z tą podstawą fotela.
Ps. Daj znać jak rozwiążesz temat u siebie.

PioTab

H&G
Mam technika na połowę stycznia umówionego z tą przypadłością fotela. U mnie również mocno nieregularnie się to zdarza, najczęściej przy hamowaniu przed światłami i ruszaniu. Dodatkowo klapka ładowania która od kilku tygodni nie otwiera się na dotyk.

Siostra Irena

Posiadacz elektryka
Tak jak Wam napisałem, u mnie to juz druga próba i drugi kosz pod fotelem :)
Będę obserwował :)

Przemmo

Posiadacz elektryka
Mam technika na połowę stycznia umówionego z tą przypadłością fotela. U mnie również mocno nieregularnie się to zdarza, najczęściej przy hamowaniu przed światłami i ruszaniu. Dodatkowo klapka ładowania która od kilku tygodni nie otwiera się na dotyk.
Może wyłącz tryb myjni?

cooler

Pionier e-mobilności
Miałem parę razy to samo, zglaszaj bo padł czujnik, trzeba wymienić klapkę.
Dla pewności zobacz czy nic pod klapkę nie wlazło, bo jak czujnik nie wykrywa ruchu w wyniku nacisku to też nie zadziała.

PioTab

H&G
Nie no tryb myjni ogarniam ;-) zerknę faktycznie jeszcze z tym czujnikiem pod klapką, pamiętam, że przestało działać na dotyk po ładowaniu na AC Orlenu kiedy po odłączeniu przewodu klapka się zatrzymała w połowie zamykania i dopiero po kilkukrotnym otwieraniu/zamykaniu z panelu w aucie ożyła.

sd tosia

Posiadacz elektryka
klapka ładowania która od kilku tygodni nie otwiera się na dotyk.
O tototo!
Nie reaguje na też przycisk przy wallboxowej wtyczce, za to jak się kliknie w mniej więcej połowie szerokości pojadu, to się otwiera.
Za to po zakończonym ładowaniu klik z kabla zwalnia zaczep.

aadam75

Zadomawiam się
Właśnie mi to naprawili. Płyta mocowania fotela do podłogi do wymiany. Teraz tylko czekam na jakieś zaślepki których nie mogą dopasować.
Zgłaszaj do serwisu, niestety mobilny nie dał rady, musiałem pojechać do Ząbek
Niestety i mnie to dopadło w fotelu kierowcy 3 HL LR odbiór był w czerwcu. 9tys km. Mam takie milimetrowe przypadkowe przeskoki gdzieś w dolnej części siedziska, pewnie to ta płyta. Poprzednio mobilny przy okazji innej poprawki dokręcał śruby od prowadnic, ale nie pomogło. Liczę jednak, że to zrobi technik mobilny i obedzie sie bez Ząbek. Będę zgłaszał, może jednak dopiero po Nowym Roku. Jak to zgloszenie weryfikują, bez problemów?

Siostra Irena

Posiadacz elektryka
Bez problemu, ale musi wystąpić pod tyłkiem technika 😉 Ja starałem się dokładnie wytłumaczyć jak najłatwiej to wywolac i na 20-30 hamowań wystąpiło 2 razy 😉