p0li
Pionier e-mobilności
niestety nie mam - musisz sam poszperacOk przekonałeś mnie, masz może link do zakupu tej tektury dla Peugeota?![]()
niestety nie mam - musisz sam poszperacOk przekonałeś mnie, masz może link do zakupu tej tektury dla Peugeota?![]()
grzalki na modulach stosuje sie jak nei ma chlodzenia wodnego - w tym przypadku powinny byc grzalki plynu - a tych nie odnalezionoJesteś pewien, że nie ma grzałek? Na przykład tak jak w leafie - bezpośrednio w obudowie baterii?
nie wszytkie modele mialy pompy ciepla zreszta to nie zatyka na amet tylko ogranicza przeplyw strumienia powietrza generowanego podczas jazdyTylko chyba nie pomyśleliście o tym, że przepływ powietrza przez "chłodnicę", która faktycznie jest skraplaczem i parownikiem zarazem (w końcu mamy do czynienia z pompą ciepła) jest potrzebny także zimą, do skutecznego grzania kabiny. Więc cały ten pomysł z zasłanianiem "chłodnicy" jest chyba co najmniej trochę głupi.
jak jest wymiennik ciepla to musz abyc 2 pompy (po jednej na strone) - grzalek nadal nie stwierdzonoWracając do tematu schematu działania, to takiego nie posiadam, jednak w/g schematu użytych części znajdziemy co najmniej dwie pompy wody (pozycja 1 i 14), dwa elektrozawory (pozycja 13 i 30), wymiennik ciepła baterii (pozycja 12)
No osobowe Stellantisy chyba wszystkie miały pompę ciepła, a ograniczenie przepływu powietrza zdecydowanie zaburza pracę pompy ciepła i może zwiększyć zużycie energii. Jednak moim zdaniem jak chcesz to zasłaniaj.nie wszytkie modele mialy pompy ciepla zreszta to nie zatyka na amet tylko ogranicza przeplyw strumienia powietrza generowanego podczas jazdy
Wymiennik ciepła (ten z tego rysunku), to wymiennik chłodzenia akumulatora (w sumie nigdzie nie było informacji o grzaniu akumulatora w Stellantisach). Ja sam zresztą nigdy nie zauważyłem aby podgrzewał mi akumulator. A pompy są dwie, bo jedna obsługuje chłodzenie akumulatora, natomiast druga układ ogrzewania kabiny.jak jest wymiennik ciepla to musz abyc 2 pompy (po jednej na strone) - grzalek nadal nie stwierdzono
nie dam sobie uciac ale wydaje mi sie ze z mojego rocznika slabiej wyposazone wersje nie mialy pompy cieplaNo osobowe Stellantisy chyba wszystkie miały pompę ciepła, a ograniczenie przepływu powietrza zdecydowanie zaburza pracę pompy ciepła i może zwiększyć zużycie energii. Jednak moim zdaniem jak chcesz to zasłaniaj.