Czy jest możliwość "ręcznego" przygotowania baterii do szybkiego ładowanie jeśli planuję skorzystać z ładowarki innej firmy niż Tesla?
A jeśli tak to jak to zrobić?
A co planujesz kupić masz już coś upatrzone?
OK - rozumiem.Inne ładowarki również powinny być na mapie (po naciśnięciu błyskawicy na mapie) i jeśli ustawisz nawigację do takiej, znanej przez Teslę ładowarki, to auto samo podgrzeje baterie w trasie. Jeśli masz taką sytuację, że akurat takiej na której Ci zależy nie ma w nawigacji, to ustaw jakąś w pobliżu, a jedź do swojej.
Tesla nie ma możliwości włączenia podgrzewania na żądanie, poza przygotowaniem baterii przed wyjazdem, ale to podgrzewa baterię w niewielkim stopniu.
Tesla pokazuje tylko że grzeje, a nie z jaką mocą, w jakiś sposób albo ile to jeszcze zajmie.OK - rozumiem.
Ale szczegółowych informacji o podgrzaniu Tesla nie podaje na wyświetlaczu. To znaczy jaki to czas jest do tego podgrzania. Jeśli kręcę się po jakimś mieście i do ładowarki będę miał 5 - 10 min to chyba nie podgrzeje, dopiero jak będzie to 30 min lub więcej. (oczywiście zależy to od temperatury otoczenia)
posiadacz T3SR
Bułgarska świnkaNo przydałaby się taka funkcja - mam SuC 5 minut drogi a wiem ze będę tam za godzinę, ustawiam że o tej godzinie bądź gotowa i rozgrzanabo nie mam czasu.
Bateria, o ile dobrze pamiętam, się grzeje do 45+ stopni, dlatego musi to robić nawet jak jest 25C na zewnątrzJa mam inne pytanie o podgrzewanie baterii - ostatnio temeratury są w okolicach 25C, w nocy nie spadają znacznie; a jak jadę na ładowarkę to i tak mi podgrewa baterię. Szukałem info w sieci i tutaj, nic konkretneg nie znalazłem. O co konkretnie może chodzić z potrzebą podgrzania baterii, kiedy auto w słońcu cały dzień na ulicy stoi?