Pylontech Force H2 - coś mi się chyba rozjechało w BMSie

daniel

Señor Meme Officer
Rozmawiałem ze znajomym i doszliśmy do wniosku, że bateria powinna pracować w zakresie 288V (3.2V/ogniwo) - 324V (3.6V/ogniwo).
Obecnie mam 304.2V przy 73%. Spodziewałbym się 314V przy tym SOC.

to_masz

Posiadacz elektryka
Rozmawiałem ze znajomym i doszliśmy do wniosku, że bateria powinna pracować w zakresie 288V (3.2V/ogniwo) - 324V (3.6V/ogniwo).
Obecnie mam 304.2V przy 73%. Spodziewałbym się 314V przy tym SOC.
nie zapominaj, że to jest LFP + napięcie zależy też od aktualnego obciążenia - 100% SOC pewnie może mieć i 320V i 300V 🙃

daniel

Señor Meme Officer
Udało mi się go wciągnąć online.
Niestety eksport danych historycznych jest tylko od czasu podłączenia do serwera z tego co widzę.
Obecnie nie ma żadnych anomalii. O 20 znowu sesja rozładowania. Zobaczymy jak pójdzie.

1747845803386.png

daniel

Señor Meme Officer
Sytuacja chyba wróciła do normy. Wydatek 5,3kW przez 1h i SOC 99->48%
Najwyraźniej okrążenie dół-góra-dół pomogło.
Pożytek jest taki, że bateria jest teraz podpięta do SOLARMAN Smart i zbiera się historia.

1747858830359.png

daniel

Señor Meme Officer
Ech, wiatr w oczy ciągle. Od paru dni BMS znowu strajkuje. Jeździ między 100 a 80% w rzadkich przypadkach spadając do 11%. Kompletnie nie wiem ile jest energii w baterii dzięki temu. Tym razem nawet wycieczka góra-dół nie pomogła.

Na SolarGo nie ma żadnych alarmów. Solarman nie pokazuje dziwnych napięć.
Napisałem na dwa adresy: ten chiński od @to_masz i jeszcze znalazłem polski [email protected]

Na żaden nie dostałem odpowiedzi tylko link do formularza do wypełnienia.
Wysłałem go dzisiaj, ale utworzyło to nowy ticket z nowym numerem i nie wiem o co chodzi.