Referrale

cwireq

Posiadacz elektryka
To, że będzie powrót do kwoty 1000zł dla polecającego od 01.01 było wiadomo od samego początku. Zwiększona kwota była tylko dla zamówień odebranych do końca roku.
Takie info rozsyłali w wiadomości.
To czy liczy się data złożenia zamówienia czy data odbioru się dopiero okaże :)

Tu przykładowo zamówienie z 31.12 kwota jeszcze ze starego roku

1735764081745.png

KrzysztofFly

Moderator

View attachment 23367
Liczy się data zamówienia i o ile samochód zostanie odebrany (klient nie zrezygnuje) bonus zostanie naliczony. Tak było także ostatnio, gdzie punkty były dodawane do konta w momencie odbioru samochodu, pomimo czasowego wygaśnięcia programu.
Sam miałem naliczone 1000zł, za zamówienie złożone w dniu, w którym podniesiono bonus do 3000zł, złożone jednak jeszcze przed zmianą kwoty. W momencie odbioru samochodu, który przypadał w okresie kiedy dodawano 3000zł, do mojego portfela dodano 1000zł, a więc dokładnie tyle ile było naliczone w momencie złożenia zamówienia.

mk2207

Zadomawiam się

View attachment 23367
Trzymam kciuki żeby to była ta pierwsza data😁 Przyznaje, że komunikacja ze strony Tesli jest na średnim poziomie.
1000018118.jpg

Jaceq

Pionier e-mobilności
Czy ktoś wie jak to jest z punktami z referrali przy sprzedaży auta? Są przywiązane do samochodu czy do użytkownika? Kończy mi się leasing na TMY i tak się zastanawiam co z punktami gdy oddam auto.. Będę zamawiać kolejną Teslę jednak pewnie nie będzie to "na zakładkę". Celuję w Junipera i pewnie będzie trzeba trochę poczekać.

Bronek

Pionier e-mobilności
U mnie punkty z dawnych lat przeszły na nowe auto. Czyli zostaly na koncie (to bylrok 2022)

Ale wczesniej ok 2020 r np Łączność Premium która miała być na zawsze gdy przepisano auto z mojej żony na moją żonę bo był błąd i samochód figurował jako będący w UK a nie PL. Nie mogli sobie z tym poradzić , to niby sprzedali go tej samej osobie i wtedy stracilem Premium , bo było przypisane do auta nie do konta .

Last edited:

Jaceq

Pionier e-mobilności
U mnie punkty z dawnych lat przeszły na nowe auto. Czyli zostaly na koncie (to bylrok 2022)

Ale wczesniej ok 2020 r np Łączność Premium która miała być na zawsze gdy przepisano auto z mojej żony na moją zona4 bombyl błąd i samochód figurował jako w UK . NIE mogli sobie z tym poradzić , to niby sprzedali go tej samej osobie i wtedy stracilem Premium , bo bylo przypisane do auta nie do konta .
OK, czyli jest szansa, że punkty zostaną nawet po odpięciu starego auta i będzie można z nich skorzystać po zakupie nowego :)

Jusand

Posiadacz elektryka
Punkty sa do konta przywiazane.
Potwierdzam, nawet wykupione wcześniej kilometry zostają, czyli też są przypisane do konta.

Jaceq

Pionier e-mobilności
Takie pytanie - znajomy nic się nie chwaląc kupił Y, ale jeszcze nie odebrał, czy da radę żeby wykorzystał jeszcze mój referral ?
Jak już kupił to raczej nie.. Wg mnie trzeba by zrezygnować z zakupu i kupić ponownie, już z referralem.. Ale proponuję zagadać w Tesli, że ma taki zamiar - może zaoszczędzą koledze zachodu i podepną referral.. Chociaż szczerze pisząc wątpię.