Dla przykładu Leafa dzisiaj od 30 do 85% ładowałem przez 8h:30min (21:30-6:00) i przybyło mu 160km zasięgu z 85km do 245km - oczywiście zwykłe gniazdko i cegła, jak śpię to się nie śpieszę nigdzie.
Ja przy takim budżecie i niemalże identycznych wymaganiach wybrałem Smarta #1. Ale miałem kilka dpdatkowych wymagań, których żaden stellantis i w sumie żadna inna europejska marka nie spełniała. Polecam, bo fajny samochód, ale nie jest go łatwo kupić w Polsce (nie jest oficjalnie u nas sprzedawany).Witam wszytkich. Post był raczej bardziej spontaniczny i nie spodziewałem sie tak dużej odpowiedzi. Jeżeli chodzi o pytania to budżet jest od 120 do 160 tys a wielkośc to interesuje mnie raczej średni samochód. Dla mnie marka nie jest aż tak ważna więc chinczyk też wchodzi w grę.
Megane jest raczej mały, to numer mniejsze auto od C4.Witam wszytkich. Post był raczej bardziej spontaniczny i nie spodziewałem sie tak dużej odpowiedzi. Jeżeli chodzi o pytania to budżet jest od 120 do 160 tys a wielkośc to interesuje mnie raczej średni samochód.
Do X nie bardzo.Meganka i eC4 mają bardzo zbliżone wymiary.
Teraz jeszcze warto, bo bierzesz dotację i różnica do używki wychodzi mała.Mając plan na jazdę wokół komina kupiłbym nowy samochód tylko jeśli musiałbym wygenerować jakieś koszty w firmie.
Wolałbym wynajem nowego.Jeśli to zakup prywatny, ja kupiłbym coś używanego do 80 tysięcy.
X to tylko doklejony plecak z niewygodnym dostępem. Każdemu pasuje co innego.Do X nie bardzo.
I w środku jest ciasnawo jednak.
Wolałbym wynajem nowego.
Siedziałeś w elektrycznym Megane z tyłu?X to tylko doklejony plecak z niewygodnym dostępem. Każdemu pasuje co innego.
eC4 dla 4 osób jest spoko. eC4X nie będzie bardziej przestronne. Meganka może będzie. Rozstaw osi jest praktycznie ten sam.
Kiedy właśnie obecnie najem jest najtańszy, płacisz kilka tys na starcie plus kilka stówek miesięcznie i resztę masz w pompie.Mokka będzie ciaśniejsza, zwłaszcza z tyłu, plus bagażnik mniejszy.
Najem na firmę do generowania kosztów - tak.
Czyli jest blisko budżetu.Golas 149k, ale wg mnie trzeba dołożyć + 10-15k (minimum pakiet Smart aldo Clever + zmiana tapicerki z tej beznadziejnej podstawowej)