Renault ZOE ZE50 - mapy

Sierek

Fachowiec
AA? Proste. Aktywny uchwyt wpięty na stałe w USB (używam Brodit) załatwia sprawę. Jeden ruch i masz telefon podłączony.

Igo mam, ale nie używam. Wolę Sygic.

Andru

Nowy na Forum
Powtarzam post aby był ślad dla innych w potrzebie.
Zauważyłem w moim ZOE ZE50, że mam mapy z października 2019 roku i pomimo OTA, włączonej transmisji danych oraz opcji aktualizacji map i wybranej Polski jako mapy domyślnej nie chciało mi pobrać aktualizacji map. Ostatecznie udało się to zrobić dopiero przez stronę My Renault (myr.renault.pl). Niestety też z trudnościami bo system nie chciał pozwolić na pobranie map po nr VIN. Dopiero poszło po włożeniu pen drive do auta i przełożeniu go do kompa, wtedy dopiero aplikacja rozpoznała auto i pobrałem mapy. Niestety mamy z marca 2020 czyli praktycznie sprzed roku :(
Spodziewałem się aktualizacji przynajmniej raz na kwartał, no ostatecznie co pół roku ale jak widac nie jest pięknie. Na szczęście ratuje android auto ale wolałbym mieć zapasowe mapy off line na wszelki wypadek.
Czy aby odpalić mapy przy włożeniu trzeba mieć włączony silnik albo pojeździć chwile ?
Powtarzam post aby był ślad dla innych w potrzebie.
Zauważyłem w moim ZOE ZE50, że mam mapy z października 2019 roku i pomimo OTA, włączonej transmisji danych oraz opcji aktualizacji map i wybranej Polski jako mapy domyślnej nie chciało mi pobrać aktualizacji map. Ostatecznie udało się to zrobić dopiero przez stronę My Renault (myr.renault.pl). Niestety też z trudnościami bo system nie chciał pozwolić na pobranie map po nr VIN. Dopiero poszło po włożeniu pen drive do auta i przełożeniu go do kompa, wtedy dopiero aplikacja rozpoznała auto i pobrałem mapy. Niestety mamy z marca 2020 czyli praktycznie sprzed roku :(
Spodziewałem się aktualizacji przynajmniej raz na kwartał, no ostatecznie co pół roku ale jak widac nie jest pięknie. Na szczęście ratuje android auto ale wolałbym mieć zapasowe mapy off line na wszelki wypadek.
Mi po podaniu VIN i po podłączeniu do auta taki błąd wywala . Czy silnik musi być włączony żeby na pendrive nagrał się ten kod z auta żeby Tulbox go tozpoznał ?

Attachments

• D1D69C52-3F50-41C6-BBFF-A3C64F7325CC.jpeg
    D1D69C52-3F50-41C6-BBFF-A3C64F7325CC.jpeg
    153,9 KB · Liczba wyświetleń: 5

emartinelli

Nowy na Forum
Trochę dawno się w to bawiłem. Z tego co pamiętam, wpiąłem pendrive do auta i włączyłem zapłon. Po chwili wyłączyłem auto i wyjałem. ZOE coś tam musiał sobie zapisać na nośnik bo jak przeniosłem go ponownie do komputera to wszystko zaczęło działać tj. zapisywanie mapy na pendrive.

Kuba K.

Posiadacz elektryka
Zrobiłem dzisiaj aktualizacje, nie dotykałem auta tylko użyłem pustego pendrive i podałem VIN.
Istotnie jak ściągnąłem samą Polskę to miałem błąd jak @Andru . Wybrałem instalacje całości - 20GB. Też wywaliło błędem ale na pendrive było zapisane 20GB więc włożyłem do auta i aktualizacja się odpaliła.
Aktualizacja trwa 30minut i podnosi wersje map do 2021.1

zibi

Nowy na Forum
informacyjnie, wczoraj (?) pojawila sie aktualziacja map. m.in. PL 2021.01. jednoczesnie zaktualizowal sie tez Connect Toolbox do wersji 3.2.14
Nie mogę w żaden sposób zaktualizować map. Mam podobno niekompatybilny pendrive, po VIN też nie wchodzi. Jakaś podpowiedz ?