Rozłączanie się Internetu

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
Warto zwrócić uwagę na rozróżnienie: czy zrywa połączenie LTE, czy zrywa streaming muzyki.
Czasami LTE zerwie na minutę, a muzyka będzie zacięta jeszcze przez dziesięć minut, jeśli się jej nie popchnie - może to sprawiać wrażenie długotrwałego braku internetu

TomRS

Pionier e-mobilności
Warto zwrócić uwagę na rozróżnienie: czy zrywa połączenie LTE, czy zrywa streaming muzyki.
Czasami LTE zerwie na minutę, a muzyka będzie zacięta jeszcze przez dziesięć minut, jeśli się jej nie popchnie - może to sprawiać wrażenie długotrwałego braku internetu
U mnie zrywa połączenie LTE, dziś przez dobre 20 minut nie miałem łączności, na trasie gdzie zwykle nie mam problemów. Pomału zaczyna się to robić irytujące. Nie działała ani muzyka, ani przeglądarka. Przekreślona ikona LTE . W telefonie oczywiście pełen zasięg. Poszło zgłoszenie do serwisu. Jak tego nie poprawią, to zrezygnuję z łączności premium - czym oczywiście nikt po stronie Tesli się specjalnie nie przejmie 😆

Wojtek Wawa

Tesla Model 3 LR RWD 2025
Temat jak wyżej, ostatnio zaobserwowałem stosunkowo częste rozłączanie się internetu w samochodzie. W pewnym momencie muzyka przestaje grać, potem wyskakuje ikonka z przekreślonym zasięgiem, po około 15 minutach wraca. Łączność premium wykupiona. Mówiąc często mam na myśli np raz na 2 godzinną trasę, ale nie zawsze, kiedyś zasięg był idealnie stabilny, jedynie przy przekraczaniu granic potrzebował chwilę. Ciężko połączyć to z lokalizacjami, przed chwilą zrobiła to pod domem. Coś się posypało z operatorem z którego tesla korzysta, temat znany czy coś tylko u mnie coś nie gra?
Mam tak samo, a nie mam premium, router wifi z telefonu też się rozłącza*. Jest to bardzo irytujące. I napisałbym, że dzieje się to nawet przy godzinnej podróży.

*tzn sam router się nie rozłącza, ale przestaje działać spotify.