Różnica w Auto pilocie zwykłym i rozszerzonym

MiKo

Posiadacz elektryka
Zastanawiam się nad dokupieniem rozszerzonego AP.
Funkcje można też dokupić po odebraniu auta z poziomu aplikacji mobilej. Nie sprawdzałem czy jest drożej.

Wydaje mi się, że można też kupić na próbę i zwrócić. Tutaj jednak ktoś musi potwierdzić.

Czy warto to kwestia gustu /potrzeb. Nagrania na YouTube powinny pomoc w podjęciu decyzji

Bronek

Pionier e-mobilności
Kiedys bylo wręcz z apki taniej
Jest chyba (errata) 48h na zwrot?
Dla mnie warto bo sama wyprzedza kiedyś gdy nie bylo takiej wysokiej kwoty i byla nadzieja, to kupilem za ok 27 000 teraz tylko wziąłem rozszerzony. Teraz pelny to ok 39tys
Warto to slowo bardzo umowne. Na pewno nie jest to konieczne aby cieszyć sie samochodem.
Kilka lat temu nadzieje byly duże Po poznaniu uwarunkowań europejskich i tego że Tesla dokonala podzialu prac na My i Oni to czarno to u nas widzę.

Last edited:

ATnet

Posiadacz elektryka
W tą sobotę pojeździłem Y, mam pytanie dlaczego tempomat adaptacyjny taki kiepsko działa, czy modele z radarem i kamerami robią to lepiej, bo obecny model działa gorzej niż w moim taniutkim E-Niro... Trochę się podpaliłem na Teslę, bo za chwilę mogę się pozbyć NiroEV, a zamówiona rok temu EV6 coś się słabo krystalizuje, ale niestety "T" trochę taka mało samochodowa jest, ma super dużo gadżetów, ale dla kogoś kto szuka dobrego prowadzenia i komfortu to średni wybór... natomiast środek bardzo poprawili, spasowanie też jest dużo lepsze.. Oglądałem 14 miesięcy temu pierwsze Y i to była załamka, teraz jest duży progres.

Bronek

Pionier e-mobilności
? Działa o wiele lepiej niż w innyh autach.
Od zera do zera, nie trzeba go comchwila aktywować w korku itd... itd. Co jest w nim zlego? Napisałeś pytanie retoryczne? A nie sprecyzowałeś co jest złego .

ATnet

Posiadacz elektryka
Gubi się na trasie, ciągle się wyłącza, albo nie potrafię go obsługiwać, albo coś z nim było nie tak...... Włączenie kierunkowskazu powoduje wyłączenie tempomatu... Działa to jakoś tak nie intuicyjnie i bardzo mało precyzyjnie. Na wąskich drogach nagle zaczyna hamować bo widzi na innym pasie lub poboczu inne auto które nie jest na kursie kolizyjnym...

Last edited:

Bronek

Pionier e-mobilności
Nigdy nie ma coś takiego miejsca. Od 4 lat niemal czly czas jak sie da i nie pamiętam takich sytuacji.
Tempomat włączasz jednym ruchem wajhy. AP/fsd dwoma.
Cos robisz nie tak? Chyba mylisz AP z tempomatem? I probujesz prowadzić samochód gdy jedzie na AP a teo powoduje rozłączenie
Stary mój filmik teraz trzeba ciężarka

Tak to ostatnio wygląda juz z ciężarkiem

Last edited:

ciastek

Pionier e-mobilności
Funkcje można też dokupić po odebraniu auta z poziomu aplikacji mobilej. Nie sprawdzałem czy jest drożej.
Kosztuje tyle samo - obecnie 19500. Cena może się zmienić w każdej chwili.
Wydaje mi się, że można też kupić na próbę i zwrócić. Tutaj jednak ktoś musi potwierdzić.
48 godzin na zwrot. Z tej możliwości można skorzystać raz.

zibizz1

Pionier e-mobilności
Autopilot działa lepiej niż w każdym innym aucie, może najnowszy BMW jeszcze ujdzie( na terenie Niemiec). Natomiast sam tempomat to na plus na pewno że wykrywa nieruchome obiekty, nie wyłącza się sam po 3 sekundach pauzy. Sama kontrola odległości od samochodu poprzedzającego słabsza, ale jest OK,tylko mały zakres odległości (wydaje się że nie działa regulacja), mniej precyzyjne, przy ruchu typu korek zbyt mocno szarpie, nawet na maksymalnym dystansie 7. No i potrafi trochę zwolnić/przyhamować w sytuacji potencjalnie niebezpiecznej, to akurat mi nie przeszkadza a nawet połowa przypadków można zaliczyć na plus