chyba, ze znaczki odpadly z powodu dlugotrwalego ich moczenia, albo nie zostaly przeklejone po "zdarzeniu"Niech zobaczy jaki ma znaczek na drzwiach auta
Jeśli obok napisu Mach-E jest literka X to jest to extended range. Jeśli jest cyfra 4 to napęd 4x4. Jeśli jedno i drugie to extended range 4x4.
To chyba tabela VIN na USA, bo nie wszystko ze swojego to znajduję. Zamiast 3FM mam WF0, a typ mam oznaczony K1E, którego nie ma w tabeli.VIN wyglada na mała baterie i napęd na tył.
Jeśli niektórych znaczków brakuje to akurat ta "lepsza" opcja. Gorzej jeśli ich przybyło...chyba, ze znaczki odpadly z powodu dlugotrwalego ich moczenia, albo nie zostaly przeklejone po "zdarzeniu"![]()
3FM i WF0 to oznaczenie fabryki. Europejskie MME sa na 100% robione w meksyku (3FM) ale z jakiegos powodu maja oznaczenie fabryki forda w DE (WF0). Przez chwile sie zastanawialem czy nie dokladaja tam jakis finalnych czesci na europe (typu gniazdo ladowania, ladowarke AC itp) ale wg. dealera auta przyplywaja bezposrednio do nich. 🤷To chyba tabela VIN na USA, bo nie wszystko ze swojego to znajduję. Zamiast 3FM mam WF0, a typ mam oznaczony K1E, którego nie ma w tabeli.
Według mojego znajomego pracującego niedaleko wspomnianej europejskiej fabryki - teraz Mach-E już wyjeżdżają właśnie stamtąd. Nie wie czy tam tylko składają czy robią wszystko, ale stamtąd wyjeżdżają.3FM i WF0 to oznaczenie fabryki. Europejskie MME sa na 100% robione w meksyku (3FM) ale z jakiegos powodu maja oznaczenie fabryki forda w DE (WF0). Przez chwile sie zastanawialem czy nie dokladaja tam jakis finalnych czesci na europe (typu gniazdo ladowania, ladowarke AC itp) ale wg. dealera auta przyplywaja bezposrednio do nich. 🤷
wg tego mniejsza bateriaNumer VIN: WF0TK1EM3NMA64252
Pos. | Letters | Description |
1-3 | WF0 | Ford Germany |
4 | T | hydraulic brake system |
5-7 | K1E K3S | Mustang Mach E RWD Mustang Mach E AWD |
8 | M 7 S U | SR (Standard Range) ; with RWD ER (Extended Range) ; with RWD SR (Standard Range) ; with AWD ER (Extended Range) ; with AWD |
9 | * | ? Check digit according to US forum: 0-9 or X |
10 | M | model year 2021 |
11 | M | manufacturing plant in Veracruz |
12-17 | Axxxxxx | consecutive vehicle number |
Mój egzemplarz był odbierany z placu celnego w porcie Hamburg, więc nie miał okazji zawitać do jakiejkolwiek fabryki.3FM i WF0 to oznaczenie fabryki. Europejskie MME sa na 100% robione w meksyku (3FM) ale z jakiegos powodu maja oznaczenie fabryki forda w DE (WF0). Przez chwile sie zastanawialem czy nie dokladaja tam jakis finalnych czesci na europe (typu gniazdo ladowania, ladowarke AC itp) ale wg. dealera auta przyplywaja bezposrednio do nich. 🤷