Rozwój SuC w Polsce

MarcinEV

Posiadacz elektryka
na północy słupki Tauron powiadasz ... niezła impreza musiała być :ROFLMAO:

jak następnym razem zobaczysz słupki Tauron na północy to proszę nie prowadź w takim stanie samochodu

ja konkretnie wpiąłem się w Jastarni (przy plaży); przez 5 godzin uzupełniłem aku;
oczywiście nie bez problemów, ale udało się;

chess_m

Posiadacz elektryka
w Jastarni słupek Tauronu używałeś ... ?
Nie czepiajcie się człowieka o skróty myślowe , zresztą Tauron / Energa jeden pies ;)
U nas w GOP Tauron ma dużo słupków.

Może u @MarcinEV to się zbiło w jedno czyli słupek = Tauron :)

MarcinEV

Posiadacz elektryka
w Jastarni słupek Tauronu używałeś ... ?
Qrde. Orlen!
Zbyt często w PL nie korzystam stąd pomyłka.

nabrU

Moderator
W pracy jestem i nie kliknąłem bo myślałem, że dużo czytania :)

To jeszcze doczytaj ze projekt dotyczy 3 krajów, więc 45 lokalizacji to nie wyłącznie Polska ale Chorwacja i Słowenia również (razem wzięte). Choć jest szansa, że PL będzie miała większość z tych środków do wykorzystania, więc może i relatywnie większość z tych 45 lokalizacji będzie w PL.

1716822264927.png

Sceptyczny entuzjasta

Posiadacz elektryka
To jeszcze doczytaj ze projekt dotyczy 3 krajów, więc 45 lokalizacji to nie wyłącznie Polska ale Chorwacja i Słowenia również (razem wzięte). Choć jest szansa, że PL będzie miała większość z tych środków do wykorzystania, więc może i relatywnie większość z tych 45 lokalizacji będzie w PL.

View attachment 18018
W Polsce ma być zdaje się 33 z tych 45 lokalizacji.

sd tosia

Posiadacz elektryka
Była też dotacja przeznaczona dla Czech, Grecji, Chorwacji, Węgier, Polski i Słowenii.
W sumie ma/miało być 77 lokalizacji, jeżeli jako wagą brać powierzchnię lub ludność, to Polsce powinno przypaść od 33 do 38 lokalizacji.

Last edited:

nabrU

Moderator
To nie tylko SuC ale też przyłącza jak rozumiem czyli szeroko pojęta infrastruktura.