Rozwój SuC w Polsce

refi1234

Posiadacz elektryka
Sporo SuC w Europie pojawia się poza tymi "szarymi" punktami na mapie tesli.
Ostatni przykład to na płn. Włoch przed przełęczą Brenner

Jak podjechałem to stałem tam i czekałem ok 30 min az sie zwolni, a za mna 3 inne Tesle,
ładowały sie Skody i inne ... potem sie nieco przerzedziło.

Attachments

• IMG_8639.JPG
    IMG_8639.JPG
    368 KB · Liczba wyświetleń: 97

refi1234

Posiadacz elektryka
Moge Wam polecic to miejsce w drodze przez Niemcy. Darmowe, dość nietypowe (nowe idzie), zautomatyzowane, otwarte 24/7. kibelek za 0.67 EUR.

1/ Automat do pizzy - wrzutowy, wolnostojący :)
(piecze w 4 min, wychodzi taka 28 cm w kartoniku) - pierwszy raz cos takiego widze. Bardzo smaczna.

2/ Genialny wolnostojacy przy SOC Lounge Room dla klientow ładowarek (chyba to testy nowych usług)
https://bk.world/bayreuth/?lang=en

Mozna odpoczac, zjesc, kupic cos, zalatwic sie, nawet pograc w gry na konsoli na 40 calowym TV itd.
Ładowarki 250 kW, wyciągnąłem z nich ok 220 kW. Foto w zalacznikach.

a.JPGd.jpge.jpgc.jpgb.jpg
f.jpgg.jpg

nabrU

Moderator
To taka miniaturka Gridserve Forecourts jakie mamy (chyba 5) u nas:

refi1234

Posiadacz elektryka
To taka miniaturka Gridserve Forecourts jakie mamy (chyba 5) u nas:

Pewnie tak ale jest jedna ważna różnica - tą miniaturke możesz postawic nawet w polu bo jest kontenerowa :) wystarczą przyłacza. Prąd juz masz, wystarczy wykopac szambo i mozna stawiać. To daje sporo nowych mozliwości.

Last edited:

nabrU

Moderator
Pewnie tak ale jest jedna ważna różnica - tą miniaturke możesz postawic nawet w polu bo jest kontenerowa :) wystarczą przyłacza. Prąd juz masz, wystarczy wykopac szambo i mozna stawiać. To daje sporo nowych mozliwości.

Nie zaprzeczam, u nas jednak rzadko ładowarki są w 'szczerym polu' więc jakieś 'zaplecze' jest zawsze (no chyba że to SuC przy Tesla Center i ten akurat już jest zamknięty)

lookash_c

Pionier e-mobilności
Słuchajcie, coś wisi w powietrzu - kliknąwszy stojąc na światłach w Bzyku w "We Charge" pokazał mi na mapce białostocki SuC (byłem niedaleko). Niemcy coś wiedzą... ;-)

refi1234

Posiadacz elektryka
Nie zaprzeczam, u nas jednak rzadko ładowarki są w 'szczerym polu' więc jakieś 'zaplecze' jest zawsze (no chyba że to SuC przy Tesla Center i ten akurat już jest zamknięty)

Niemcy jeszcze ok bo sa stacje całodobowe przy autostradach, Austria jak cie mogę, ale jechałem przez całe Włochy i spróbuj tam przy SUC coś kupić lub sie załatwić :)
Szczerze to nie wiem kiedy oni pracują. Od 14-17 przerwa, od 19 zamkniete do rana i tak w kółko. Kibelki na kłódki.
Takie usługi 24/7 to raj.

nabrU

Moderator
Słuchajcie, coś wisi w powietrzu - kliknąwszy stojąc na światłach w Bzyku w "We Charge" pokazał mi na mapce białostocki SuC (byłem niedaleko). Niemcy coś wiedzą... ;-)

Pokazuje i inne w PL i co z tego:

1717535644672.png

kubatar

Pionier e-mobilności
Duże zmiany w temacie rozwoju SuC w Polsce. W przypadku Zielonej Góry, Radomska i Gdańska gwiazdki zostały zastąpione przez puchary. No i doszła Ostróda z pucharem. Nic tylko wsiadać i jechać... Szerokiej drogi

JM&JM

Posiadacz elektryka