Rozwój SuC w Polsce

inter

Pionier e-mobilności
W Gliwicach SuC już stoją, teraz tylko odbiór.

camel

Posiadacz elektryka
Legnica przy Auchan, ciekawe czy pod SuC czy pod łądowarki Auchan :

karol.kar

Pionier e-mobilności
Tutaj artykol z lokalnego serwisu gdzie pisza ze raczej przyszly lub nawet kolejny rok jezeli chodzi o Legnice i Wroclaw.
Ale z Tesla nigdy nie wiadamo wiec moze bedzie "za dwa tygodnie" :)
Dodam tyle że te planowane lokalizacje często mają się nijak do później rzeczywistych.
Przykład aktualny to pinezka w Dreznie pokazuje lokalizację gdzies w centrum, a tymczasem na ukończeniu jest przy trasie A4 koło IKEA.

1727719222995.png

kubatar

Pionier e-mobilności
Biorąc pod uwagę że Szczecin i Kraków powstały przy Auchan, Gliwice też budują przy Auchan, a Wrocław i Legnica bardzo prawdopodobne ze to bedzie przy Auchan to oznacza że mają jakąś umowę strategiczną na Polskę i można założyć że najblizsze powstajace beda wlasnie przy Auchan.
Ta koncepcja jakiś czas wypadła z obiegu w mediach (Rumia?) ale najwyraźniej jest znowu wielce prawdopodobna. A to oznacza że SuC powstaną w dobrych lokalizacjach.

kower

Fachowiec

Hubi

Fachowiec
Biorąc pod uwagę że Szczecin i Kraków powstały przy Auchan, Gliwice też budują przy Auchan, a Wrocław i Legnica bardzo prawdopodobne ze to bedzie przy Auchan to oznacza że mają jakąś umowę strategiczną na Polskę i można założyć że najblizsze powstajace beda wlasnie przy Auchan.
Ta koncepcja jakiś czas wypadła z obiegu w mediach (Rumia?) ale najwyraźniej jest znowu wielce prawdopodobna. A to oznacza że SuC powstaną w dobrych lokalizacjach.
Szczecin akurat nie jest przy Auchan. Jego bliskość w tym wypadku to czysty przypadek. Taki detal ;)

Co do "umowy" z Auchan, to akurat ten sposób lokalizowania SuC średnio mi się podoba. Z ostatniej podróży po Europie to właśnie SuC na wielkim parkingu wielkiego Auchan (w Dunkierce) był najnudniejszym SuC na trasie. Nie było w tej lokalizacja nic do roboty w okolicy. Jedzenia brak. Toalety brak. Nawet do samego hipermarketu daleko, bo SuC na skraju parkingu. Zmarnowane 20 minut na siedzenie w aucie.

Wiem wiem. Lepsze to niż nic. Ale mając wybór wolałbym akurat inne lokalizacje.

kubatar

Pionier e-mobilności
A Auchan nie jest właścicielem terenu? Bo to wiesz znaczek nie ma znaczenia. Liczy sie to kto ma tytuł prawny o działki.

Jesli chodzi o atrakcyjność lokalizacji to mialem głównie na myśli położenie przy trasie. Jest sporo takich dobrych lokalizacji auchan. Wiadomo że nie sa to mopy ale to chyba jeszcze nie ten etap rozwoju ladowarek DC w PL

camel

Posiadacz elektryka
Takie artykuły jak ten lokalny z Legnicy to nic innego jak tekst napisany przez pismaka na podstawie pinezki która pojawiła się na mapie wish listy tesli, i nic nie wnoszący. Oficjalnie wiemy że Tesla działa w temacie nowych SuC w Gliwicach (w budowie) i Odolion (był sprzeciw ale widać są drugie podrygi, może coś z tego będzie). W Legnicy okaże się niebawem zgodnie z tym co wklejałem wyżej.