Amen. Jeszcze jak trzeba będzie się spowiadać z jazdy samochodem spalinowym to będzie masakra.Niech biorą ile chcą byleby z ambon zaczęli chwalić jazdę na prądzie. Wbrew pozorom i śmieszkom takie coś pomogłoby zmienić nieco spojrzenie przeciętnego rodaka na elektromobilność.
Bym sie nawrócił. Tanie DC pod kościołem w godzinach " mszalnych" , nie za szybkie aby nie wychodzić za wcześnie przed tacą , może skłonić , aby zamiast Netfixa wejść do świątyni ?Niech biorą ile chcą byleby z ambon zaczęli chwalić jazdę na prądzie. Wbrew pozorom i śmieszkom takie coś pomogłoby zmienić nieco spojrzenie przeciętnego rodaka na elektromobilność.
Gdzieś czytałem statystyki kościelne.Niech biorą ile chcą byleby z ambon zaczęli chwalić jazdę na prądzie. Wbrew pozorom i śmieszkom takie coś pomogłoby zmienić nieco spojrzenie przeciętnego rodaka na elektromobilność.
Muszę wierzyć ci na słowo bo takich przybytków nie odwiedzam od kilku dekad a ich aktualne problemy mnie nie obchodzą zupełnie. Ale rzeczywiście mam w głowie (być może fałszywy) obraz katolik = prawica = węgiel.Gdzieś czytałem statystyki kościelne.
Biorąc pod uwagę rzeczywistą aktywność religijną a już szczególnie udział w sakramentach to wątpię, że księża z ambon elektromobilność mogą wylansować (jeżeli by się nawet za to zabrali), bo rzeczywista grupa odbiorców takiej propagandy będzie mała.
Dlatego śmieszą mnie te teksty niektórych, że u nas Polak = katolik = węgiel.
To bzdura, większość może i jest ochrzczona, ale też większość żadnymi katolikami w praktyce nie jest. De fakto większość to ateiści (nieformalni), kochający paliwa kopalne. 🤣
Jak tam się ustawiali w kolejkę? Zawsze jestem ciekaw jak zająć kolejkę by się ktoś nie wciął przede mnie?Przy okazji wczorajszej wizyty w Zabkach miałem okazje przyjrzeć sie SuC. 6 aut czekajacych w kolejce pomimo 14 stanowisk. Oczywiście kilka taksówek i jakieś tam pojedyńcze modele S ładujące sie zapewne z niską mocą.
Przy rosnącej sprzedaży nawet ten drugi SuC w Warszawie niewiele pomoże. A gdzie tutaj jeszcze udostepnianie innym autom niż Tesla?!