Rzeszów / okolice - Tesla na żywo

nyknow

Fachowiec
To jest dobra koncepcja - w sumie na to nie wpadłem do tej pory - jedyny minus tego rozwiązania to taki, że jeśli zamówię teraz z odbiorem jak piszesz za rok to może się okazać, że za rok będą lepsze wersje itd. a ja już wezmę starszą wersję - chyba, ze właśnie to będzie cos czego nie rozumem czyli że dostanę nowszą wersję. :) w starszej cenie (bo ostatecznie bardziej mi zależy na tym, żeby mieć nowszą wersję niż to żeby koniecznie było to taniej. Ale koncepcja dobra dobra. Wiem też z tymi zakupami - czeka się a taniej nic nie jest (ja zafixowałem ceny na innych rzeczach a auto zostawiłem na potem :))
Ale spier********* że nie zamówiłem w zeszłym tyg....... :) tyle obserwacji co dostępne dochodzi, tyle myślenia .......

Dzięki za prostą radę ale genialną (jak dla mnie bo zapętliłem się, że chcę w grudniu itd.)

Hue Zarri

Posiadacz elektryka
Nie martw się o to zawsze dostajesz model produkowany na dany kwartał. Ja zarezerwowałem egzemplarz przed liftem a otrzymałem odświeżony model bez dodatkowej dopłaty.

Kolejna sprawa to taka, że nowości w TM3 nie będzie za wiele w następnym roku. Kwestie napędu i baterii nie zmienią się drastycznie. Pojemność tychże już i tak osiągnęła maximum co było planowane w TM3. LR już dogonił Perf, a także nie wsadza więcej niż 90kWh bo będzie to zagrożeniem dla TMS, wiesz do czego zmierzam.
Co do bajerów, teraz widać tesla zaczyna raczej odejmować niż dodawać jeśli chodzi o hardware. Ja jedynie na co nie załapałem się to ogrzewana kierownica, mój egzemplarz dosłownie był n-dziesiątą sztuką która była ostatnia do montażu kierownicy. Modele x VINem xxxx900+ dostały kierownice, ja mam xx840+.
Prawda jest taka że Tesla lubi zaskakiwać, ale rok 22 według moich obserwacji raczej będzie się skupiał na uruchomieniu fabryk i rozkręceniu sprzedaży TMS Plaid oraz TMY niż ulepszeń i upiększeń TM3.

Ja bym śmiało atakował.

krzyss

Pionier e-mobilności
SR+ takie jak w "katalogu" - tam jest dodane białe wnętrze i stąd cena inna. A ja się zniechęciłem mocno po tym jak nie można się tam dodzwonić, plus te wzrosty cen z zeszłego tygodnia. :) - poczekam jednak na 2022 - oczywiście nie spodziewam się obniżki cen ale może jakiegoś bardziej cywilizowanego zakupu (nawet jesli to miałoby być kosztem wyższej ceny).
W Marcu odbieralem i bylo tak samo zle jak teraz, albo teraz jest jeszcze gorzej. Nie spodziewaj sie jakiejs zdecydowanej poprawy… wtedy nam wmawiano sie sie ucza dopiero…
Tam jest za malo ludzi do pracy i tyle…

nyknow

Fachowiec
Nie martw się o to zawsze dostajesz model produkowany na dany kwartał. Ja zarezerwowałem egzemplarz przed liftem a otrzymałem odświeżony model bez dodatkowej dopłaty.

Kolejna sprawa to taka, że nowości w TM3 nie będzie za wiele w następnym roku. Kwestie napędu i baterii nie zmienią się drastycznie. Pojemność tychże już i tak osiągnęła maximum co było planowane w TM3. LR już dogonił Perf, a także nie wsadza więcej niż 90kWh bo będzie to zagrożeniem dla TMS, wiesz do czego zmierzam.
Co do bajerów, teraz widać tesla zaczyna raczej odejmować niż dodawać jeśli chodzi o hardware. Ja jedynie na co nie załapałem się to ogrzewana kierownica, mój egzemplarz dosłownie był n-dziesiątą sztuką która była ostatnia do montażu kierownicy. Modele x VINem xxxx900+ dostały kierownice, ja mam xx840+.
Prawda jest taka że Tesla lubi zaskakiwać, ale rok 22 według moich obserwacji raczej będzie się skupiał na uruchomieniu fabryk i rozkręceniu sprzedaży TMS Plaid oraz TMY niż ulepszeń i upiększeń TM3.

Ja bym śmiało atakował.
Dziękuję bardzo - będę zamawiał dzisiaj albo jutro na dostawę w Lutym 2022 ale pasowałoby mi ją odebrać bardziej w maju (jak już bedzie cieplej żebym nie musiał na zewn wystawiać innych swoich wynalazków na 4 kółkach) :)

a może ceny jeszcze spadną jak PLN się umocni :)? jak NBP opanuje sytuację na złotówce hahahahahah

nyknow

Fachowiec
W Marcu odbieralem i bylo tak samo zle jak teraz, albo teraz jest jeszcze gorzej. Nie spodziewaj sie jakiejs zdecydowanej poprawy… wtedy nam wmawiano sie sie ucza dopiero…
Tam jest za malo ludzi do pracy i tyle…
Wiosną troche cieplej przynajmniej - pod mostem można przenocować jak się okaże, że auto nie gotowe :)

Piernik

Posiadacz elektryka
To na pewno nie wina ludzi którzy tam pracują. Jest sporo zdjęć ilości samochodów tam stojących i przy okazji ilości osób które tam pracują. Po prostu wydaje się to fizycznie niewykonalne. A jak będziemy na nich żale wylewać to się tylko sfrustrują i będzie tylko gorzej (a wg mnie są spoko).
Mi tam ich jest po prostu żal.
Problem można eskalować, ale "gdzieś wyżej".
Swoją drogą Tesla tak naprawdę od bardzo niedawna sprzedaje taką ilość samochodów i widać że są trochę ofiarą swojego sukcesu, co rzecz jasne ich nie usprawiedliwia.
Coś na koniec kwartału Elon chyba się wsiekać będzie bo mają mieć jak co kwartał zero samochodów na placu. Ale to do siebie może mieć pretensje. Wszystkiego mu kompy i maszyny nie zrobią, jeszcze ludzie też są potrzebni do pracy.

nyknow

Fachowiec
To na pewno nie wina ludzi którzy tam pracują. Jest sporo zdjęć ilości samochodów tam stojących i przy okazji ilości osób które tam pracują. Po prostu wydaje się to fizycznie niewykonalne. A jak będziemy na nich żale wylewać to się tylko sfrustrują i będzie tylko gorzej (a wg mnie są spoko).
Mi tam ich jest po prostu żal.
Problem można eskalować, ale "gdzieś wyżej".
Swoją drogą Tesla tak naprawdę od bardzo niedawna sprzedaje taką ilość samochodów i widać że są trochę ofiarą swojego sukcesu, co rzecz jasne ich nie usprawiedliwia.
Coś na koniec kwartału Elon chyba się wsiekać będzie bo mają mieć jak co kwartał zero samochodów na placu. Ale to do siebie może mieć pretensje. Wszystkiego mu kompy i maszyny nie zrobią, jeszcze ludzie też są potrzebni do pracy.
a jak sie Musk wkurzy to bedzie Black Last Week of the Year i rabat 20% i auta mozna bedzie brac z placu - wczesniej kurierem przyjdzie karta do domu i zabierać te auta z placu :)

ELuk

Pionier e-mobilności
A’propos ceny to nie na ci liczyć, że jak się PLN umocni (o ile się umocni) to ceny spadną. Jest tak duży popyt, więc jest to raczej mało prawdopodobne.
Sądzę, że w przyszłym roku nastąpi eskalacja zainteresowania EV. Może jeszcze nie kula śniegowa, ale nasze zakupy teraz będą impulsem dla innych (np sąsisdów) wkrótce.

gim-kg

Pionier e-mobilności
To jest dobra koncepcja - w sumie na to nie wpadłem do tej pory - jedyny minus tego rozwiązania to taki, że jeśli zamówię teraz z odbiorem jak piszesz za rok to może się okazać, że za rok będą lepsze wersje itd. a ja już wezmę starszą wersję - chyba, ze właśnie to będzie cos czego nie rozumem czyli że dostanę nowszą wersję. :) w starszej cenie (bo ostatecznie bardziej mi zależy na tym, żeby mieć nowszą wersję niż to żeby koniecznie było to taniej. Ale koncepcja dobra dobra. Wiem też z tymi zakupami - czeka się a taniej nic nie jest (ja zafixowałem ceny na innych rzeczach a auto zostawiłem na potem :))
Z Teslą jest tak, że praktycznie nie wiesz co dostaniesz. Zawsze będzie coś nowego w hardware. Ten samochód jest stałe rozwijany na linii produkcyjnej. Ja swoją zamówiłem 26 grudnia 2020. Odebrałem w marcu’21. Dostałem baterię LG (produkcja USA), nie mam nowych boczków, większej baterii, innych świateł z tylu, boomboxa czy podgrzewanej kierownicy, ale od grudnia’20 gdy zamawiałem cena wzrosła już 21k zł.
A jaki przez ten czas miałem fun z użytkowania. Jeśli auto ci pasuje to zamawiaj, bo jak będziesz czekał na kolejne nowe funkcje to nigdy nie zamówisz.