Rzeszów / okolice - Tesla na żywo

nyknow

Fachowiec
Z Teslą jest tak, że praktycznie nie wiesz co dostaniesz. Zawsze będzie coś nowego w hardware. Ten samochód jest stałe rozwijany na linii produkcyjnej. Ja swoją zamówiłem 26 grudnia 2020. Odebrałem w marcu’21. Dostałem baterię LG (produkcja USA), nie mam nowych boczków, większej baterii, innych świateł z tylu, boomboxa czy podgrzewanej kierownicy, ale od grudnia’20 gdy zamawiałem cena wzrosła już 21k zł.
A jaki przez ten czas miałem fun z użytkowania. Jeśli auto ci pasuje to zamawiaj, bo jak będziesz czekał na kolejne nowe funkcje to nigdy nie zamówisz.
OK dzięki - nie do końca rozumiem, że nie wiadomo co dostaniesz ale koniec końców dla mnie też najważniejsze to w tym przypadku silnik, bateria, jazda na prąd a pozostałe rzeczy to bardziej bajery (które dobrze mieć). Wczoraj zamówiłem z dostawą na Luty 2022 (zechcę jednak odebrać później jesli bedzie na to szansa - ktoś pisał, że można się z nimi tak dogadać - zobaczymy).

Pelasek

Nowy na Forum
Trochę się jeszcze filmów na temat TM3 naoglądałem i szkoda że np ciężko włożyć dwie duże walizki samolotowe (te rejestrowane nie podręczne) przez to że bagażnik niski i jednej na drugiej nie położysz.
Ktoś próbował wkładać?
Widziałem relingi dachowe na stronie Tesli (ale angielskiej) ktoś używa może ?

Szatan

Posiadacz elektryka
Mi przy odbiorze SR+ za 199.995 czy ile ona dokładnie kosztowała. Powiedzieli, że na SR+ nie mają prawie marży i cena pewnie wzrośnie no i tak się stało. Na urządzeniach entry level tak często jest, że zarabia się na ilości.
Cena raczej nie spadnie a jak coś to może symbolicznie, mamy inflacje 7-8% w Polsce a na świecie też wartość pieniądza spada więc skąd miałaby być tak obniżka? Popyt na surowce do produkcji aut elektrycznych też rośnie

Hue Zarri

Posiadacz elektryka
Wszystko co doczepione szkodzi zasięgowi. Jeżeli "ciężko włożyć" nie oznacza że się nie mieści to wejdzie siłą :) . Właz jest mniejszy niż szerokość bagażnika, to fakt, ale da się tam włożyć duże walizki. Szerokość bagażnika to 94cm. Jeszcze zależy jakie walizki :D

domas7

Zadomawiam się
np ciężko włożyć dwie duże walizki samolotowe (te rejestrowane nie podręczne) przez to że bagażnik niski i jednej na drugiej nie położysz.
Ktoś próbował wkładać?
Mi takie dwie walizki wchodzą do Infiniti Q50 hybrid - to auto prawie nie ma bagażnika. Jak tu wchodzą, to do Tesli też muszą wejść.

gim-kg

Pionier e-mobilności
Trochę się jeszcze filmów na temat TM3 naoglądałem i szkoda że np ciężko włożyć dwie duże walizki samolotowe (te rejestrowane nie podręczne) przez to że bagażnik niski i jednej na drugiej nie położysz.
Ktoś próbował wkładać?
Jeżeli chodzi o bagażnik to z mojego doświadczenia jest większy niż w C-klasie (sedan)

gim-kg

Pionier e-mobilności
OK dzięki - nie do końca rozumiem, że nie wiadomo co dostaniesz …
Chodzi o to, że zamawiając opierasz się na doświadczeniach ludzi co odebrali samochód. Ja na przykład myślałem, że będę miał podgrzewaną kierownicę i baterie Panasonic. Nie mam, ale nie żałuje.
Tak na szybko, możesz dostać zarówno inną baterie, inne lampy przednie…. Mogą coś dołożyć jak i zabrać (patrz ustawienia podparcia lędźwiowego fotelu pasażera)

danielm

Pionier e-mobilności
Ktoś próbował wkładać?
wchodzą dwie walizki jak wyjmiesz tę półke między bagażnikiem a dolnym bagaznikiem. bagażnik TM3 jest bardzo duży tylko tak jak mówisz, otwór słaby i wymaga planowania i tetrisa