SC Lućmierz otwarty

danielm

Pionier e-mobilności
Masz z Referalów? Ja płacę za SuC, ale i tak najtańsze ładowarki na rynku, także zjechałem na Ciechocinek wczoraj choć ABRP sugerował Orlena na MOPie.
jak orlen był darmowy to zdarzało mi się tam stawać i jakieś KFC na obiad wciągnąć, ale raz się naciąłem na BMW i3 który ładował się 35kw, a ja dojechałem z 5% i musiałem czekać aż skończy więc już wiochy nie robie i wjeżdzam na Ciechocinek. 7 refferali więc ponad 30 wizyt w ciechocinku w 21 miesięcy :)

newbe

Posiadacz elektryka
jak orlen był darmowy to zdarzało mi się tam stawać i jakieś KFC na obiad wciągnąć, ale raz się naciąłem na BMW i3 który ładował się 35kw, a ja dojechałem z 5% i musiałem czekać aż skończy więc już wiochy nie robie i wjeżdzam na Ciechocinek. 7 refferali więc ponad 30 wizyt w ciechocinku w 21 miesięcy :)
Wczoraj w Warszawie na SuC miałem tylko 60 kW bo ładował do pełna obok Model X (gratisowe SuC?). To było słabe, ale i tak dłużej w sumie stałem w Łućmierzu (50+ minut!) przez przerywanie ładowania, żeby beż postoju jechać do STG trzeba było stać nawet dłużej, ale nie sprzedali mi kawy o 22:45, to pojechałem do Ciechocinka...
Niech tę pojedyncze Orleny zostaną dla tych compliance cars... Mogę taką ładowarkę dać do trasy tylko jako opcjonalną, czyli jak będzie - podładuje bo i tak staje na kawe i inne sprawy, a jak nie to nic.

danielm

Pionier e-mobilności
porównanie sesji ładowania na Superchargerze V3 vs V2 dla Tesla Model 3 SR+ 2019:
- czas ładowania 3-50% 10 minut vs 14 minut
- czas ładowania 3-80% 22 min vs 27 min
bateria 50kwh

Attachments

• sesje ładowania v3.png
    sesje ładowania v3.png
    29,4 KB · Liczba wyświetleń: 57

newbe

Posiadacz elektryka
porównanie sesji ładowania na Superchargerze V3 vs V2 dla Tesla Model 3 SR+ 2019:
- czas ładowania 3-50% 10 minut vs 14 minut
- czas ładowania 3-80% 22 min vs 27 min
bateria 50kwh
Reasumując: 4-5 minut zysku, czyli jak V3 zajęte to nic się nie stało. Dojazd do Łućmierzu więcej czasu zabiera :)

danielm

Pionier e-mobilności
Jechałem ze strony Warszawy i wcześniej zjechałem, ale z 10 minut minimum trwał mój dojazd.
A działa już bezproblemowo? Nie urywa? I podgrzewanie po drodze też się aktuwyje?
ja mam 250km w tym 150km autostrady więc podgrzewania nie potrzebuje ale powinno :) 2 tyg temu wyłaczyło się po 15 minutach na v3. 2 dni temu ktoś zgłaszał 50KW mocy, ja problemów nie miałem. hotel też już otwarty, choć z napojami dzisiaj było słabo

Kuba

Zadomawiam się
Stacja w Lućmierzu jest praktycznie przy wjeździe/wyjeździe budowanej aktualnie S14 (zachodnia obwodnica Łodzi), która łączy się z A2. Gdy skończą za ~2 lata będzie szybki i dobry zjazd z A2.