gim-kg
Pionier e-mobilności
I ma dwa światła cofania.Dodam po cichutku, że ta biała "3", która na filmie zjeżdża z lawety ma końcówkę VIN 8151
Ktoś się przyzna?
I ma dwa światła cofania.Dodam po cichutku, że ta biała "3", która na filmie zjeżdża z lawety ma końcówkę VIN 8151
Ktoś się przyzna?
Takie reflektory są chyba od roku montowane, ale i tak softowo nie są gotowe.Właśnie odebrałem dokumenty osobiście
Wygląda że światla matrycowe. Ktoś potwierdzi?
tylko że inni kupują światła razem z oprogramowaniem co jest droższe i nie musi pasować do reszty systemu. tesla sama sobie oprogramowanie pisze. tylko że idzie im to długo, mają inne priorytetyTak, to zalosne, to nie jest zadna rakietowa technologia bo eCorsa tez ma takie swiatla i tam dziala wycinanie..
mnie często oślepiają inni właściciele matrycowych zwłaszcza na zakrętach więc nie tęsknie za własnymi matrycamino w sumie patrzac na wycieraczki strach bedzie tego uzywac w poczatkowej fazie, bedzie zmienna ktora zamiast wylaczyc bedzie wlaczac i prosto w oczy kierowcy![]()
na pewno dla właściciela auta z matrixami to wielka poprawa, chciałbym tylko przypomnieć że do niedawna były zabronione w usa. jednak jako osoba postronna nie raz jestem oślepiany przez auto które jedzie za mną i wchodzimy w zakręt. gdy jedziemy prosto auto poprawnie wycina wiązkę skierowaną na mnie. podobnie z autami z naprzeciwka w łuku, zanim wiązkę wytnie już się mineliśmy.mnie nie oslepiaja a mam duza wade, predzej kierowcy aut z zarowkamj gdzie jedno oko na maroko poziomowane przy garazua adaptacyjne to realna poprawa bezpieczenstwa bo widac wiecej, wczesniej zwierzyne, pieszych bez mozgu (odblaski) zwlascza ze nie ma night vision na pokladzie (a ma to np peugeot 3008 - dziala bajecznie na zywo, do 200 metrow widzi noktowizor)
automatycznym dlugim w TM3 nie ufam, pare razy wlaczyly sie prosto w kabine auta ktore bylo kilkanascie metrow przed moim autem, w Citroenie eC4 przez 3 miesiace nigdy sie tak nie zdarzylo..