serwis nissana - wymiana doświadczeń

cardy

Nowy na Forum
Ile trwa naprawa gwarancyjna leafa w serwisie? (gdzie interweniować po 6 tygodniach) i jakich aut zastępczych oprócz tipo 1.0pb można się spodziewać?

Last edited:

cardy

Nowy na Forum
Nissan-services.eu po złożeniu skargi pyta się gdzie jest auto, auto znajduje się od 7 tygodni autoryzowanym serwisie nissana (w naprawie od 10 tygodni) cdn.

vwir

Pionier e-mobilności
Nie musisz auta serwisować w ASO. Nawet takiego na gwarancji. Najpierw pytaj, później rób. Odwrotne działanie ma skutek taki jak widzisz.

cardy

Nowy na Forum
Auto pierwotnie było w serwisie nie autoryzowanym (przy dealerze). Pozostało naprawione w ASO i oddane z "dziurą" w zderzaku sprawa jest rozwojowa i narazie nie będę udzielał dalszych informacji (pewnie ktoś myślał że przy odbiorze nie wyjdzie).

Nie wiem czy zapoznawałeś się z gwarancją ale w przypadku awarii masz dzień roboczy na dostawę auta a nie czekanie aż ktoś Ci na forum odpowie.

Last edited:

nnnnn

Pionier e-mobilności
Auto pierwotnie było w serwisie nie autoryzowanym (przy dealerze). Pozostało naprawione w ASO i oddane z "dziurą" w zderzaku sprawa jest rozwojowa i narazie nie będę udzielał dalszych informacji (pewnie ktoś myślał że przy odbiorze nie wyjdzie).

Nie wiem czy zapoznawałeś się z gwarancją ale w przypadku awarii masz dzień roboczy na dostawę auta a nie czekanie aż ktoś Ci na forum odpowie.
Forum nie jest serwisem, nie zrozumiały jest Twój ton tej wypowiedzi. Masz żal do forum że masz problem z serwisem nissana?

cardy

Nowy na Forum
Chciałabym się wymienić doświadczeniami bo zapewne ktoś serwisuje auta elektryczne. Po co mam się męczyć jak napisałem powyżej skoro mogę skorzystać z innego pewnego serwisu i mieć auto naprawione w tydzień lub dwa (chyba od tego forum służy).

Bronek

Pionier e-mobilności
Ja i napisałem o swoich doświadczeniach w Koszalinie . Ale to byla prehistoria. Z czasów nowożytnych, to zdechlo konto Nissana i połączenie z aplikacją, chyba w ub roku. To załatwiono centralnie i zdalnie dalem hasło do konfa i mieszali z tydzień czy dwa i OK. I to tyle na 4ry lata.
Dwie wizyty. Czujnik temp fotela i konfiguracja piczatkowa SIM to 2018r i jeden przegląd za ok 500zł z wymianą filtra kabinowego i w/w zdalna naprawa.
Tyle. Koszolin był zaangażowany i nie olewający.
Samym narzekaniem nic nie wskórasz, wkurwiac sie możesz ale to g... da. Trzeba zabrać auto.
Byles tam. Wysłałeś ponaglenie, za potwierdzeniem odbioru? I do Serwisu i do Centrali.
Po za tym inni nie mają takich problemów, czyli wystarczy inny warsztat/serwis i nota bene gownianej Firmy, ktorej auta bym nigdy nie kupił, jakby nie mieli pierwszego sensownego elektryka. Bo nasz Nissan póki co jest super w swojej klasie.

cardy

Nowy na Forum
Nissan w drodze powrotnej ale pojawił się problem z uszkodzonym zderzakiem podczas jego nieobecności (10 tygodni poza w 2 serwisach) na szczęście zrobiłem zdjęcia jak go zabierali.
Pewnie mi doradzicie żebym teraz na forum prawnym spróbował ;-)
Za 2 tyg. jadę nad morze i czeka mnie 6-7 szybkich ładowań pod rząd zobaczymy ile w tym prawdy "Bo nasz Nissan póki co jest super w swojej klasie."

Last edited:

Bronek

Pionier e-mobilności
Ludzie Maluchem Europe z dziećmi i towarem na handel objeżdżali, to i Leafem można za Powiat wyjechać.
Ale tqk jak Maluch to nie bus czy auto rodzinne, tak Leaf nie jest autem podróżniczym.

Ale wszystko można. Sam kanapę 3 osobową Fiacikiem przewiozłem, dokonując całkowitej przeprowadzki, a do Pogorzelicy z dwójką dzieci wzięliśmy na wczasy jeszcze telewizor.
I nie marudziłem, bo widziały gały co brały i z g... bata nie ukręcisz.

cardy

Nowy na Forum
Nie ma co gdybać, pojadę 850km z (5os rodziną), czy nie da rady to opiszę na forum od tego jest żeby ludzie poznali fakty o danym modelu. X lat był pionierem i się okaże, skoro o problemach nikt nie pisze to ja się postaram je rzetelnie przedstawić. Sprzedawca żadnych mankamentów auta nie wskazał (że nadaje się do jazdy do dyskontu) a nie kosztowało 50k.
Słyszałem tylko same zalety po przesiadce z 21letniego passata B5.