Shell ReCharge - użytkowanie

sabrez

Zadomawiam się
Ja próbowałem wyklikać coś na stronie Shella. Miałem później telefon z propozycją karty paliwowej + Recharge... Z korzyści: roaming szeroki, zbiorcza faktura raz w miesiącu. Stawki niespecjalne - ale... z abo 15zł - mają wrócić do tematu w marcu... Tak myślę jaki zestaw (kart/aplikacji) ogarnąć - bo na chwilę obecną będę skazany wyłącznie na publiczne ładowarki a nie ukrywam, że zielony jeszcze jestem w tym temacie...

refi1234

Posiadacz elektryka
Ja próbowałem wyklikać coś na stronie Shella. Miałem później telefon z propozycją karty paliwowej + Recharge... Z korzyści: roaming szeroki, zbiorcza faktura raz w miesiącu. Stawki niespecjalne - ale... z abo 15zł - mają wrócić do tematu w marcu... Tak myślę jaki zestaw (kart/aplikacji) ogarnąć - bo na chwilę obecną będę skazany wyłącznie na publiczne ładowarki a nie ukrywam, że zielony jeszcze jestem w tym temacie...

haha,. mi tez proponowali. To nie Shell ReCharge (ktory jest darmowy), a karta Shell Flotowa.
Najlepsze jednak przed Toba pewnie ukryli - przeczytaj baaaardzo uważnie regulaminy i tabele opłat. Abonament, prowizje od zakupów, koszt zakupu karty, opłaty karne, i kilkanascie innych. Horror - jak niewolnik finansowy po podpisaniu tego cyrografu.

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Na przelewie trzeba podać numer faktury? Dostałem fakturę około 2 tygodnie temu, mam podpięte konto z którego mogą sciagnac ale jak do tej pory nie ściągnęli. A na fakturze podali konto w NL, więc niby mógłbym zapłacić. Nie podali terminu zapłaty na fakturze.

To moja pierwsza faktura z Shell Recharge, więc nie wiem czy czekać jeszcze aż ściągną sami, czy im przelać.
No i samo się rozwiązało. Wczoraj ściągnęli mi sami z konto (po około 2 tygodniach od wystawienia faktury).

JM&JM

Posiadacz elektryka
Też jestem nowy w temacie, bo TMY zrobiłem dopiero 7 tyś. km w 4 miesiące i też rozważałem różne możliwe karty i aplikacje. Na ten moment w trasie ładuję na SuC a dodatkowo mam aplikację Greenway bez abonamentu. Greenway wraz z roamingiem przydaje się sporadycznie w PL, na Słowacji i w Czechach i na ten moment daje mi poczucie bezpieczeństwa co do dalszych wyjazdów. Hitem jest to, że w ramach leasingu by był "bardziej korzystny" musiałem zgodzić się na kartę flotową Orlenu - tyle, że ta karta nie obsługuje ładowarek Orlenu. Tak więc mogę podjechać na Orlen z ich kartą i ewentualnie skorzystać z myjni :)

Lacrosse

Nowy na Forum
Czy ktoś korzystał z Shella w PL? Ładowałem się 10 stycznia w Radomsku i dopiero wczoraj dostałem rachunek od nich. W jakiej walucie ściągają z karty? W e-mailu wpisali eur, ale rachunek jest w PLN.

Ev3

Pionier e-mobilności
Przecież kilka postów wyżej masz odpowiedzi......

Ev3

Pionier e-mobilności
Ale właśnie 4 posty wyżej masz post ziomka, któremu w końcu pobrało właśnie z karty.
Nie z karty, tylko z konta.
Do tego holenderskiego.

Resztę przypadków też opisano w tym wątku, wystarczy go przeczytać.

Pepek

Posiadacz elektryka
Anyway właśnie wystarczy poczytać, bo opisy przypadków są dokładne co komu jak działa i jak nie działa. Ja tam Shell-a właśnie za te cudowania olałem i mam tylko GW z ich roamingiem i ten jedyny case kiedy musiałem użyć tego poza siecią SuC na wyjeździe zadziałał poprawnie. BTW - roaming GW działa z ładowarkami Shell-a też.