Shell Recharge wchodzi do Polski?

Cav

Pionier e-mobilności
Ekhemmm...
Na Wegrzech na pylonie przy stacji benzynowej jest Pb95 po 480Ft/l
Przy kasie płaci się po 700 Ft/l
Tak, że tegoo...
W komuniźmie tak jest.
są i skutki:

nabrU

Moderator
A dziś juz stawki się wyrównały - u Shella nie jest taniej...

Nie napisałem tego wątku aby mówić że Shell jest najtańszy, bo nie jest.
Chodziło o to, że może wreszcie 'na legalu' będziecie mogli tą usługę mieć w PL lub ( w co raczej nie wierzę) Shell zainstaluje jakieś ładowarki w PL. Bo tak naprawdę nie do końca wiadomo co kryje się za określeniem 'bring charge to Poland'

consigliero

Pionier e-mobilności
Nie napisałem tego wątku aby mówić że Shell jest najtańszy, bo nie jest.
Chodziło o to, że może wreszcie 'na legalu' będziecie mogli tą usługę mieć w PL lub ( w co raczej nie wierzę) Shell zainstaluje jakieś ładowarki w PL. Bo tak naprawdę nie do końca wiadomo co kryje się za określeniem 'bring charge to Poland'
Biznes is biznes i wcześniej czy później ich ładowarki też się w naszym kraju pojawią. W końcu jest trochę jeleni do oskubania

nabrU

Moderator
'Jelenie' to jedno, drugie to nie zapominajmy, że to firma o średnio 'zielonych' korzeniach więc pokazanie wszystkim, że coś z tym robią jest wskazane, także we Wschodniej Europie.

Z perspektywy UK nie jest to wiodący operator (czego mozna się było spodzewać po 'fossilowej' firmie) choć w przeciwieństwie np. do BP mają lepsze (większość to 150-175kW) i sprawniejsze ładowarki plus większość z nich działa także przez Bonnet (a ja wciąż mam kilkaset darmowych kWh do wykorzystania również dzięki tutejszym Forumowiczom (y)). Choć w ostatnią sobotę odbiłem się od ich 175-tki w drodze do Londynu bo Bonnet nie mógł jej uruchomić i trzeba było płacić :(

KKL

Posiadacz elektryka
Na GreenWay to trzeba poklikac do konkretnego złącza by sprawdzić cenę.
Dziś mi pokazuje na AC 1,17zl/kWh + 0,02zł/minutę
a na DC 140kW 1,88 zł/kWh+0,05 zł/minutę.
Uwzgędniając VAT to i tak wychodzi lepiej niż bez abo.
Pytanie, ile bedzie na fakturze...
No właśnie prawdopodobnie co innego.. jak w końcu dadzą fakturę 😂. W apce przy obu ładowarkach, miałem taką cenę podana, jaka przytaczasz. A jak wrzuciłem wcześniej screen co pojawiło się w historii ładowania - wychodzi 1.84zl netto za ładowarkę 65kW i 2.27zl netto za 200kW. Mimo, że obie w apce mają tę samą cenę. Ale ile będzie na fakturze, to się pewnie dowiem w przyszłości. Bo minął ponad miesiąc a faktury ciągle nie mam. Ale ktoś tu napisał, że faktury nie będzie bo od razu wezwanie do zapłaty mi wystawia 😂😂. Generalnie jak na jedną z największych na świecie firm paliwowych, to amatorka straszna.

nabrU

Moderator