Siema!

Jarro84

Zadomawiam się
Gratuluję fajnego auto.
Mam ponad 2 lata, ev6, miałem ev9 na weekend, bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło pod kątem jazdy i jako tata 2 córek czasami sprawdzam Otomoto: bagażnik jest rewelacyjny i nie trzeba się spinać przy wyjazdach. :)
Gratuluję też EV6. Ja miałem już wpłaconą zaliczkę na EV6, ale w tzw. międzyczasie wyszła 9. Przejechałem się i się zakochałem. Jeszcze 2 lata leasingu mi zostało ale na ten moment nie mam pomysłu na co mógłbym zmienić. Czekam na hyndaia ioniqa 9.

Co do bagażnika to właśnie kupiłem materac piankowy chyba z tesli y ale pasuje idealnie i lecimy do Włoch.

Patrizio17

Fachowiec
Byłem 2 razy w Chorwacji EV6, polecam Ionity jak tylko się da, szybkość ładowania plus rozsądna cena.
Ioniq 9 mi się podoba w tym zielonym kolorze, większa bateria plus lepsza aerodynamika daje prawie 100 km więcej zasięgu WLTP, z drugiej strony ev9 też po liftingu pewnie dostanie tą samą baterię. Chińskie auta też są coraz ciekawsze: Xpeng G9 i Xiaomi YU7 też są na mojej liście.

Michal

Moderator
Poprosimy zdjęcia wnętrza po przeróbce na campera! Z taką ilością miejsca w środku to naprawdę świetny pomysł! Masz tam tryb kampingowy - klima włączona?

knapel

EV9 AWD LR GT-Line 🚙 family hauler enthusiast🩵
o rany dopiero zobaczyłem Twój wątek, pozdrawiam jako kierowca identycznego auta 🚙 od końca marca tego roku… tylko z lekkim tuneup na blue matt😎
IMG_2463.jpeg

potwierdzam spostrzeżenia z średniego zużycia, auto super na podróże 🧳
szerokości

boa

Posiadacz elektryka
o rany dopiero zobaczyłem Twój wątek, pozdrawiam jako kierowca identycznego auta 🚙 od końca marca tego roku… tylko z lekkim tuneup na blue matt😎
View attachment 28891
szerokości
Zastanawiałem się nad fabrycznym blue Matt - ale jednak jeśli już niebieski matowy, to Twoja opcja jest duuuuuzo bezpieczniejsza :)

Jarro84

Zadomawiam się
View attachment 28891
szerokości
Mi się w macie mega podobał ale trochę się bałem tego koloru, w sensie matu. Każdy odprysk, rysa, zaciek to problem. Zresztą żona ma formentora i też była opcja szary mat, wygląda zajebiście, ale też wzięliśmy zwykły szary z tego samego powodu.

Jarro84

Zadomawiam się
Poprosimy zdjęcia wnętrza po przeróbce na campera! Z taką ilością miejsca w środku to naprawdę świetny pomysł! Masz tam tryb kampingowy - klima włączona?
Będą na bank. Tylko obawiam się że muszę te zdjęcia porobić jeszcze w garażu jak wszystko będzie jeszcze ładne i poukładane a nie po kilku dniach jak będzie burdelem na kółkach😂. Ale miejsca przy moim 190cm jest aż nadto. Po złożeniu siedzeń 235cm. Ostatnio szafę z Ikei wiozłem 236 plus karton :)
Tak jest tryb parkingowy ( tak się nazywa). I wtedy wszystko działa łącznie z klimą. Inaczej sobie tego nie wyobrażam bo tam gdzie jedziemy póki co 30-36 stopni :).

Ronin78

Posiadacz elektryka
Ja już wiem, że do motoryzacji spalinowejn nie wrócę.

Jeśli nie jeździsz offroad'owo to może tak być, (piszesz o camperowaniu tym autem) mimo posiadania EV z przyjemnością kupiłem diesla pickup'a, który właśnie zaczyna robić za "camper'a" i akurat EV biorąc pod uwagę miejsca w które dojeżdżam nie ma racji bytu.

Terenowe EV 4x4 to oprócz worka nieuzasadnionych pieniędzy waga, która w terenie ma same wady.

Last edited:

Jarro84

Zadomawiam się
Jeśli nie jeździsz offroad'owo to może tak być, (piszesz o camperowaniu tym autem) mimo posiadania EV z przyjemnością kupiłem diesla pickup'a, który właśnie zaczyna robić za "camper'a" i akurat EV biorąc pod uwagę miejsca w które dojeżdżam nie ma racji bytu.

Terenowe EV 4x4 to oprócz worka nieuzasadnionych pieniędzy waga, która w terenie ma same wady.
Jak Kupisz zwyklego kampera też nie będzie on terenówką. Dlatego napisałem że jako kamper a nie samochód wyprawowy. Jako wybrawowy kupiłbym nowego defendera średniego i namiot ma dach.
Z drugiej strony kamper to też dużo powiedziane, bardziej luksusowyz klimatyzowany namiot, którego nie musisz codziennie rano składać, a i tak szutrowymi drogami dojedzie prawie wszędzie.

Ronin78

Posiadacz elektryka
Oczywiście, że tak, piszę tylko, że stanowcze "do motoryzacji spalinowej nie wrócę" nie zawsze bywa oczywiste, tym bardziej jak bierzesz pod uwagę namiotowanie w samochodzie, po czasie może pojawić się niedosyt, że tu i tam nie wjadę, optyka może się zmienić.