Skoda Elroq

mattmd

Zadomawiam się
Pardon za post pod postem, ale mam pytanie dot. RSa: pojawił się w cennikach, wszędzie reklamują, że 340 KM i dwa silniki na obie osie. Jakie to silniki? Jak podzielone mocą fizycznie i "programowo", czy można ingerować w rozkład wygenerowanej mocy np. procentami na wybrane osie?

Zauważyłem też, że RS ma 1,5m większą średnicę zawracania, to przez 4x4 zdaje się? (a konkretnie ten silnik ekstra na przednim napędzie?) Ogólne pytanie jest takie: czy to norma że przednionapędowce (ew. obie osie) mają mniejszy skręt niż tylko tylno-?
Podpowiem ze najprościej to sprawdzic np na jakiś testach Forda Explorera, albo innego klona na tej plycie podłogowej z mocą 340koni

Tak średnica zawaracania jest mniejsza przez naped na 4 kola

nocomment

Zadomawiam się
Podpowiem ze najprościej to sprawdzic np na jakiś testach Forda Explorera, albo innego klona na tej plycie podłogowej z mocą 340koni

Tak średnica zawaracania jest mniejsza przez naped na 4 kola
Faktycznie Ford ma opcje 340 KM AWD i tam poza 286 KM z tyłu jest jeszcze 109 KM / 134 Nm z przodu, zapewne Skoda identycznie. Dzięki za tip ✌️

planzero

Fachowiec
średnica zawracania jest większa przez napęd na 4 koła ;) w sumie trochę szkoda bo te 9.3m to jest hit w "normalnej" wersji

tomaszs131

Erloq 85/ pakiet plus, transport/ hak holowniczy
Dzisiaj dostałem symulację swojego auta na trzyletni najem z rocznym przebiegiem 15kkm. Pierwotnie miałem 10kkm i powiem Wam, że się mocno zdziwiłem. Różnica w spłacie najmu to tylko 82 zł/miesiąc.
Nie mam się nad czym zastanawiać i zwięlszę limit do 15kkm/rok.

Attachments

• Screenshot_20250513_120818_PDF File Reader.jpg
    Screenshot_20250513_120818_PDF File Reader.jpg
    704,4 KB · Liczba wyświetleń: 47

tlisek

Tomek
Dzisiaj dostałem symulację swojego auta na trzyletni najem z rocznym przebiegiem 15kkm. Pierwotnie miałem 10kkm i powiem Wam, że się mocno zdziwiłem. Różnica w spłacie najmu to tylko 82 zł/miesiąc.
Nie mam się nad czym zastanawiać i zwięlszę limit do 15kkm/rok.
Skąd wpłata 40k brutto? Jak coś dofinansowanie pokrywa tylko kwotę netto ;)

Nestor

Fachowiec
Goła 85-tka czy za ta cene udalo sie cos ugrac? W bednarku z lodzi dzwonili i zrobil mi symulacje na 85+kolor+pakiet plus+pompa+hak 213500zl. Po odpisaniu i zapytaniu o rabat brak odpowiedzi.
Czarny 85 sportline + advanced + hak + winter == 210 w GALL-ICM wroclaw. U plichty w gdyni pewnie nawet taniej bedzie.

tomaszs131

Erloq 85/ pakiet plus, transport/ hak holowniczy
Goła 85-tka czy za ta cene udalo sie cos ugrac? W bednarku z lodzi dzwonili i zrobil mi symulacje na 85+kolor+pakiet plus+pompa+hak 213500zl. Po odpisaniu i zapytaniu o rabat brak odpowiedzi.
Nie, nie. Pakiet plus, pakiet transport, kolor i hak holowniczy. Po rabacie wyszło coś ponad 191k zł. Dzwoń do Pani Zuzanny z Ganinex 885 988 048 w Katowicach i powołaj się na członkostwo w forum Erloq, na pewno będziesz zadowolony.