Skoda Elroq

tomaszs131

Erloq 85/ pakiet plus, transport/ hak holowniczy
najpierw mnie zaskoczyła niska rata a potem widzę przebieg roczny 10k :) my potrzebujemy 20k rocznie więc chyba inne pieniądze wyjdą...będzie raczej leasing z wysokim wykupem
Mam 9km do pracy więc niski przebieg najmu mi nie przeszkadza.
Jeśli umowa najmu wejdzie w życie to moja poczciwa bawarka z 6 cylindrowym silnikiem diesla, po 16tu latach służby u mnie przejdzie na zasłużoną emeryturę.

Last edited:

planzero

Fachowiec
promocja na auta elektryczne na stronie skody nie działa t.j. strona nie działa ;) wywala błąd

nocomment

Zadomawiam się
Jasne, jak na razie ostatnie info jakie mam to że auto zjedzie z linii produkcyjnej w przyszłym tyg i będzie w PL ok. 20.05
Hmm, to ciekawe wieści, bo autko będzie dostępne praktycznie w tydzień-dwa od produkcji

Moja sztuka ma być wyprodukowana w ostatnim tygodniu maja, a diler zapowiedział na koniec czerwca, może nawet lipiec... Wręcz poczyniłem kroki pod to, "zamroziłem" kwit, zezłoszczę się jak będzie (dużo) wcześniej, a mnie nie będzie stać de facto... (nie wykupujcie mi plz)

tlisek

Tomek
Hmm, to ciekawe wieści, bo autko będzie dostępne praktycznie w tydzień-dwa od produkcji

Moja sztuka ma być wyprodukowana w ostatnim tygodniu maja, a diler zapowiedział na koniec czerwca, może nawet lipiec... Wręcz poczyniłem kroki pod to, "zamroziłem" kwit, zezłoszczę się jak będzie (dużo) wcześniej, a mnie nie będzie stać de facto... (nie wykupujcie mi plz)
Z tego co czytałem to do PL wożą dość często. Do UK np przypływają miesiąc po produkcji. Wiadomo, jeszcze trzeba doliczyć jakoś tydzień na papierologię, więc ostatecznie mam nadzieję że w maju odbiorę

Last edited:

tomaszs131

Erloq 85/ pakiet plus, transport/ hak holowniczy
Moje auto do produkcji wejdzie w 24 tyg. Odbiór gdzieś w połowie lipca. Z tego co się pytałem jest szansam że załapię się na stary typ baterii trakcyjnej.

nocomment

Zadomawiam się
Pardon za post pod postem, ale mam pytanie dot. RSa: pojawił się w cennikach, wszędzie reklamują, że 340 KM i dwa silniki na obie osie. Jakie to silniki? Jak podzielone mocą fizycznie i "programowo", czy można ingerować w rozkład wygenerowanej mocy np. procentami na wybrane osie?

Zauważyłem też, że RS ma 1,5m większą średnicę zawracania, to przez 4x4 zdaje się? (a konkretnie ten silnik ekstra na przednim napędzie?) Ogólne pytanie jest takie: czy to norma że przednionapędowce (ew. obie osie) mają mniejszy skręt niż tylko tylno-?