Po dwóch tygodniach wrażenia bardzo pozytywnew sumie nie wiem, co ta cała dyskusja wyżej ma wspólnego z Elroq'iem
Ja odbieram swojego jutro! I sobie pojeżdżę.
Po dwóch tygodniach wrażenia bardzo pozytywnew sumie nie wiem, co ta cała dyskusja wyżej ma wspólnego z Elroq'iem
Ja odbieram swojego jutro! I sobie pojeżdżę.
pierwsze wrażenia
plusy:
* prowadzenie jest "solidne", o dziwo wydaje się fajniej jechać od ID3. Może koła 20 coś tam dają? Z drugiej strony nie poszalałem jeszcze za wiele po zakrętach.
* dynamika - no jednak jest różnica między 150 a 280 koni mechplus moment spory
* soft działa (kto ma ID ten wie)
* materiały i ogólne wrażenie we wnętrzu jest dobre, choć wizualne wrażenie przestronności w VW ID jest chyba lepsze - to kwestia decyzji projektowych, Skoda ma gigantyczną deskę i wydaje się dominować
minusy:
* nie rozumiem decyzji umieszczenia ekranu "na wprost" zamiast do kierowcy. Dziwaczne wrażenie to daje.
* asystent głosowy nie działa po polsku, tj. działa, ale to jakiś żart - jak macie jakieś pomysły jak to obsługiwać to zapraszam - nie rozumie większości komend, nie rozpoznaje prostych słów etc.
W weekend coś się więcej pojeździ i zobaczymy
pierwsze wrażenia
....
W weekend coś się więcej pojeździ i zobaczymy
ten sam problem jest w ID - prawdopodobnie łączy się alfabetycznie po nazwie telefonu (ale to nie jest 100& pewne infoGratulacje i witamy w Elroqowym klubie
Przy okazji - czy wie ktoś może czy w sofcie Skody jest możliwość ustawienia per profil, z którym telefonem łączy się SmartLink (CarPlay)? Wsiadamy z żoną razem do auta i łączy się chyba po prostu z ostatnim, albo nawet losowo, a fajnie by było jakby to zależało od profilu i łączyło się z telefonem kierowcy
aaa i jeszcze jedno - żona twierdzi, że Elroq jest brzydki potwornie i ID było urocze, ładne etc. A to wygląda jak auto dla rolnika/myśliwego etc. Coś w tym jest. Mnie też nie porywa wygląd, ale technicznie ok auto. Dziwne jest, że zrobili "modern solid z przodu" a z tyłu zostawili "stara skoda"![]()