Smart Storage for Tesla - Sentry Mode w chmurze

Bartosz

Pionier e-mobilności
To i też racja. Zawsze tez mozna wejść do swojego lokalnego dysku z innej lokalizacji. I to by było też sporadyczne. I tylko gdy trzeba bo cos tam jest ciekawego...
A do tego z wlasnego dysku mozna pchnąć wybrany filmik na Google to co sie chce a nie dziesiatki minut wszystkiego.
To kwestia podejścia. jedni rybki inni akwarium.
Wypracuję rozsądne rozwiązanie dla osób z wolnym łączem. Własny NAS nie jest właściwą drogą, ponieważ zwykli ludzie nie posiadają takich urządzeń.

Gandalf

Pionier e-mobilności
Własny NAS nie jest właściwą drogą, ponieważ zwykli ludzie nie posiadają takich urządzeń.
Śmiem twierdzić, że więcej osób posiada NAS (na zdjęcia u cioci na imieninach) niż Teslę.
Taki NAS można kupić w każdym sklepie z NASami.
Ba, zabawki, które popularni operatorzy dają (AP/Router) też często mają taką funkcjonalność prosto z pudełka (wystarczy np. dysk zewnętrzny podpiąć)
Ale skonfigurowanie tego do działania w prosty sposób to by mogło być wyzwaniem.

krzyss

Pionier e-mobilności
A to nie znam historii, podrzucisz jakiś link?
Nie chce mi sie, internet masz ?
Powiem tylko tyle ze urzadzenia ktore mialy zablokowana mozliwosc automatycznej aktualizacji tez sie same zaktualizowaly. Wystrzelajac w kosmos kilka moich virtualek :)

ELuk

Pionier e-mobilności
Właśnie „skończył” mi się pendrive Tesli (przestał działać) 😱😢. Zabrakło 3 tyg do roku od nabycia auta.
Co proponujecie, czekać na rozwiązanie Bartka, czy kupić coś innego, no i co takiego, bo różne już na forum opinie były.
A propos urządzenia Bartka, czy będzie tam opcja wgrywania własnych plików muzycznych dla wykorzystania w odtwarzaczu? Nie miałem tego teraz, ale w przypadku wymiany pendrive planowałem taką modyfikację. ✌️

Bartosz

Pionier e-mobilności
Właśnie „skończył” mi się pendrive Tesli (przestał działać) 😱😢. Zabrakło 3 tyg do roku od nabycia auta.
Mój oryginalny także zaczął się sypać po kilku miesiącach. Na początku objawem jest to, że na filmach pojawiają się artefakty, a na końcu następuje całkowity zgon pamięci USB.
Co proponujecie, czekać na rozwiązanie Bartka, czy kupić coś innego, no i co takiego, bo różne już na forum opinie były.
Moje zdanie jest takie, że każda pamięć padnie. Nie ważne czy jest to pendrive, czy dysk SSD. Jedno padnie szybciej, inne później. Tesla w trybie ciągłym zapisuje i kasuje wideo „z ostatniej godziny”. Żadna pamięć półprzewodnikowa tego nie wytrzyma. To jest powód dla którego przenoszenie nagrań do chmury jest tak ważne. Proponuje kupić czytnik kart microSD i kartę Sandisk Extreme PRO 128GB z wiarygodnego miejsca. One mają dożywotnią gwarancję producenta. Nie są tanie, ale gdy padnie będziesz mógł ją reklamować. Ja właśnie takie używam w Smart Storage. W moim interesie byłoby napisać, abyś zaczekał na Smart Storage, ale to nie jest dobre dla Ciebie. Możesz jutro potrzebować nagrania z kamery. Oby tak się nie stało oczywiście, ale nigdy nic nie wiadomo.
A propos urządzenia Bartka, czy będzie tam opcja wgrywania własnych plików muzycznych dla wykorzystania w odtwarzaczu? Nie miałem tego teraz, ale w przypadku wymiany pendrive planowałem taką modyfikację. ✌️
Teraz nie ma, technicznie da się to zrobić - sprawdzałem. Może w przyszłości. Priorytet niski, ponieważ jest Spotify. Obecnie intensywnie pracuję nad rozwiązaniem zgłoszonych niedogodności. Jeszcze chwilę to potrwa.

Last edited: