Śnieg spadający do bagażnika

ELuk

Pionier e-mobilności
Popieram @cooler Twoją opinie o Twoim aucie. Ta Tesla to “śmieć”, taki produkt nie miał prawa trafić do klienta.
Z moim egzemplarzem nie miałem do tej pory żadnych problemów.
I może jest tak jak piszesz, że wszystkie te auta to dno, a mój jest wyjątkiem, czyli to nie Ty jesteś pechowcem, a ja szczęściarzem. 😉
👍👍👍

cooler

Pionier e-mobilności
No i też zapłacisz o wiele więcej za paliwo jeśli chcesz sobie podgrzewać na postoju. Wiem z doświadczenia, bo mam też postojowe. Niby ma zużywać mało, ale odczucie było takie, że było zauważalne.
Próbowałeś kiedyś określić ile naprawdę zużywa paliwa na godzinę grzania? Podgrzanie przed jazdą to ok 3-5% w M3LR, więc dość znośnie, jakieś 2-3kWh.

mart15

Zadomawiam się
Wolę żeby potencjalny klient wiedział co może go spotkać, a nie tylko zachwyty, bo kogoś to może kosztować wszystkie oszczędności życia.
dlaczego miałoby to kogoś kosztować wszystkie oszczędności życia? nie naprawiali Ci tego na gwarancji bezkosztowo?

cooler

Pionier e-mobilności
dlaczego miałoby to kogoś kosztować wszystkie oszczędności życia? nie naprawiali Ci tego na gwarancji bezkosztowo?
Bo się naczyta zachwytów i kupi Teslę po gwarancji?
Co do naprawiania bezkosztowo: kosztowało mnie to już kilkadziesiąt dni czasu, gdzie nie miałem auta do dyspozycji i musiałem zmieniać plany żeby zawieźć je do serwisu, przez niecałe 3 lata to raczej spora strata. I prędzej to już bliżej setki niż 20 dni. Sama naprawa ogrzewania trwała ponad 2 tygodnie, czekanie na szybę czołową to ponad 30 dni.
Dlatego już się tak nie zachwycam, po prostu rzeczy które się w moich innych samochodach nie psują na gwarancji (ogrzewanie, tylna szyba, komputer, wycieraczki, kierownica, fotele, port ładowania, bagażnik i kamery) lub naprawa to max 2 dni robocze (szyba)

mart15

Zadomawiam się
Bo się naczyta zachwytów i kupi Teslę po gwarancji?
Od Ciebie nikt nie kupi - spokojna głowa :)

Przepraszam za zgryźliwość ale serio to nadal zadowolonych dużo więcej niż zawiedzionych a Twój egzemplarz to jednak totalna porażka. Tak czy inaczej współczuję Ci bo tak jak pisałem wcześniej - auto kupujemy jako przedmiot użytkowy a u Ciebie to faktycznie nerwy i nic więcej. Nie jestem prawnikiem ale na Twoim miejscu to wziąłbym jakąś lepszą kancelarię i wystąpił do Tesli o wymianę auta na nowy egzemplarz z tytułu rękojmi/ gwarancji

AntoniFerdynand

Posiadacz elektryka
Dla mnie to cenna informacja że nie zawsze jest różowo

Grzesiek

Pionier e-mobilności
dla mnie również. i co zrobisz z tą informacją?
Ja lubię posty cooler. Są jak kubeł zimnej wody. Bo ciężko się czyta same zachwyty kiedy sam widzę, że wybór Tesli to jednak garść kompromisów w zamian za parę ciekawych dodatków.
Gdyby Tesla była kombi i miała choociaż zawieszenie typu allroad i tak trochę mniej kacza była. To pewnie już bym ją kupił.
A tak to czekam.
W dodatku jednak to się psuje, ale dziwnym trafem opinie o psuciu są zagłuszane przez kilku ludziów którzy ją chwalą, nawet jeśli mają auto 2 tygodnie.

Ale... bo musi być jakieś.
Kupił bym auto konkurencji... i pojawia się klops. Może wyglądają ładnie, za to nie mają kilku "ciekawych dodatków" typu wydajność napędu, może to fsd kiedyś wejdzie i będzie kompatybilne wstecz. Co na pewno nie wydarzy się w autach innych koncernów.

Wybór to nie 0 i 1 .

daniel

Señor Meme Officer
Próbowałeś kiedyś określić ile naprawdę zużywa paliwa na godzinę grzania? Podgrzanie przed jazdą to ok 3-5% w M3LR, więc dość znośnie, jakieś 2-3kWh.
Nie próbowałem. Sam silnik podaje na jałowym 0.6l/h, ale ogrzewanie postojowe ma swoją własną komorę spalania chyba. Internet podaje, że to podobna wielkość.
Co do serwisu to zgadzam się też, że nie jest za darmo. Tracisz czas i pieniądze na dojazd, nie pracujesz w tym czasie, więc dodatkowo tracisz przychód.
Jeszcze uszkodzono mi samochód na co mam dowody, ale zauważyłem za późno, więc mogę ich cmoknąć w trąbkę.
Do tego rozszczelniono układ klimatyzacji, więc musiałem jechać jeszcze raz.
Sorry, ale o serwisie to ciężko coś dobrego powiedzieć.

Ale w sumie to zabawne, że nadal masz referral w stopce. 😅
Ja swojego nigdy nie dawałem z tego względu, że nie polecałbym Tesli komuś kto nie wie na co się pisze.

AntoniFerdynand

Posiadacz elektryka
dla mnie również. i co zrobisz z tą informacją?
Trochę chłodniej j krytyczniej patrzysz na to czemu jeździsz i doceniasz (mam nadzifje ze nie póki co) że masz więcej szczescia bo się nie psuje. Poza tym tą wiedzą broni Cię przed teslaą jako stanem umysłu j rodzajem sekty co z zewnątrz nie wygląda za dobrze a wiele niestety temu uległo.
Pamiętam jak podniosło się larum jak napisałem na początku mojej bytności na tym forum - czekając na odbiór - że jest małym przegięciem że wydaje ponad 200 tys zł na auto które przechodzi jakaś metamorfozę, a nie otrzymuje dokładnej specyfikacji co kupiłem (a nie moglfm z jskis wzgledow odlozyc zakupu). Nie chodzi że mam standard i dopłaciłem do tapicerki ale np jakie mam audio i ile głośników, jaka jest moc, jaką jest pojemność i rodzaj baterii, czy nam koło zapasowe, ile jest kamer, jaka jest pojemnosc pendrive, itp, itd. co jest standardem w każdym aucie - nawet budżetowym. Wtedy poczułem napierającą siłę sekty jakbym naruszył ich mir domowy a nie kupował kota w worku.