Soft 2024.2

danielm

Pionier e-mobilności
Leci 2024.2.7 może oni w tym sofcie pracują faktycznie nad wycieraczkami. Coś dużo poprawek do tej wersji.
w latach 2018-2020 dostawaliśmy sporo znaczących funkcjonalności i planów było duuuużo więcej. ale okazało się że pisanie FSD jest trudniejsze niż myśleli i przenieśli programistów do działu FSD. coś czuje że FSD ogarnięte jest na tyle że programiści wrócili do zabawy nad softem auta i możemy spodziewać się ciekawych funkcjonalności z których Tesla słynęła wtedy a teraz została dogoniona i prześcignięta przez Chińczyków

inter

Pionier e-mobilności
w latach 2018-2020 dostawaliśmy sporo znaczących funkcjonalności i planów było duuuużo więcej. ale okazało się że pisanie FSD jest trudniejsze niż myśleli i przenieśli programistów do działu FSD. coś czuje że FSD ogarnięte jest na tyle że programiści wrócili do zabawy nad softem auta i możemy spodziewać się ciekawych funkcjonalności z których Tesla słynęła wtedy a teraz została dogoniona i prześcignięta przez Chińczyków
Jakie funkcje z chinczyków są super? Bo na youtubie ciągle słysze narzekanie, na nie dopracowany soft w chińczykach.

eimi

Pionier e-mobilności
Nie mogę uwierzyć, po update WYCIERACZKI DZIAŁAJĄ bardzo dobrze. Ostatnio sporo pada, jeździłem w dzień, w nocy i po mieście, rzadko kiedy muszę sam wspomóc i na suchym też nie szaleją. Aczkolwiek pierwsza jazda po update coś zwariowały, od tej pory przez kilka dni bez żadnych incydentów. Możliwe że się same uczą naszych zachowań?

Jak u Was?

Pepek

Posiadacz elektryka
Nie mogę uwierzyć, po update WYCIERACZKI DZIAŁAJĄ bardzo dobrze. Ostatnio sporo pada, jeździłem w dzień, w nocy i po mieście, rzadko kiedy muszę sam wspomóc i na suchym też nie szaleją. Aczkolwiek pierwsza jazda po update coś zwariowały, od tej pory przez kilka dni bez żadnych incydentów. Możliwe że się same uczą naszych zachowań?

Jak u Was?
A jaka obecnie wersja softu? Bo u mnie po 2 dniach jeżdżenia czasem w deszczu na 2024.2.6 jest trochę lepiej niż było, ale dalej nie jest jak w aucie ze standardowym czujnikiem deszczu.

nabrU

Moderator
Wczoraj miałem trasę w lekko-średnim deszczu i był też (po deszczu) spray spod kół na autostradzie i przy 2024.2.6 widzę definitywnie znaczny postęp. Rzekłbym 80-90% tego co ja bym chciał zrobił automat wycieraczek.

slaveq

Pionier e-mobilności
Ja dziś sprawdzę w deszczu wersje .7 i wstawię obszerną relację*

*obszerna relacja - napiszę ’lepiej’ lub ‚nie’ w zależności czy wg mnie będą się wycieraczki zachowywać.

Michal

Moderator
Jest lepiej w 2.7 - dzisiaj jeździłem w deszczu i było prawie dobrze :)