Software 2022.28.1 - to jakaś kpina!

Teselka

Nowy na Forum
Czy nie sądzicie, że AP powyżej tej prędkości to już niebezpieczny temat.
Przecież 140 na drogach "A" w EU (poza DE) jest tylko w PL.
Obojętnie na jaką granicę producent ustawi AP zawsze znajdzie się ekipa co będzie za mało.
Właśnie dlatego chcą zmniejszyć prędkość AP jeszcze do 130 km/h

chewbacca

Posiadacz elektryka
Przeciez oni to oficjalnie oglosili, a nowe auta juz go nie maja na pokladzie.
Gdzie to ogłosili? Dokładnie to, że radary w Teslach, które były w nie wyposażone, nie będą już używane. Być może radar nie działa w trybie Autosteer ale na TACC wciąż jest używany (jeżeli auto jest w nie wyposażone)? Teoria wysnuta bazując na tym, że niektórzy po apdejcie zgłaszają, że w trybie TACC wciąż mają Vmax dostępny do 150km/h (tylko w Autosteer jest 140km/h). Ale jeżeli Tesla faktycznie gdzieś oficjalnie ogłosiła coś takiego, to wtedy ta teoria jest nieprawdziwa.

EDIT: No i w sumie w TACC też jest wymuszenie automatycznych świateł drogowych i automatycznych wycieraczek?
Jest ktoś z radarem, kto może obalić moją teorię i stwierdzić, że TACC też ma ograniczony do 140km/h? Albo ktoś bez radaru, kto ACC ma ogarniczony do 150km/h? :)

krzyss

Pionier e-mobilności
Gdzie to ogłosili? Dokładnie to, że radary w Teslach, które były w nie wyposażone, nie będą już używane. Być może radar nie działa w trybie Autosteer ale na TACC wciąż jest używany (jeżeli auto jest w nie wyposażone)? Teoria wysnuta bazując na tym, że niektórzy po apdejcie zgłaszają, że w trybie TACC wciąż mają Vmax dostępny do 150km/h (tylko w Autosteer jest 140km/h). Ale jeżeli Tesla faktycznie gdzieś oficjalnie ogłosiła coś takiego, to wtedy ta teoria jest nieprawdziwa.

EDIT: No i w sumie w TACC też jest wymuszenie automatycznych świateł drogowych i automatycznych wycieraczek?
Jest ktoś z radarem, kto może obalić moją teorię i stwierdzić, że TACC też ma ograniczony do 140km/h? Albo ktoś bez radaru, kto ACC ma ogarniczony do 150km/h? :)
A tu?

krzyss

Pionier e-mobilności
Moze byc jeszcze tak, ze te auta co maja radar to on jest i specyfikacja go wymaga ale przy jezdzie na autopilocie nie bierze pod uwage. To by bylo rozsadne, bo jak ktos dobrze zauwazyl tesla traktowala to jako element wyposazenia, wiec jak by go zupelnie wylaczyli to bylo by np. Podsawa do zwrotu pojazdu…

chewbacca

Posiadacz elektryka
A tu?

No właśnie na moje to tu nigdzie nie ma nic wspomniane o tym, że radar jest dezaktywowywany w pojazdach w niego wyposażonych :).

Moze byc jeszcze tak, ze te auta co maja radar to on jest i specyfikacja go wymaga ale przy jezdzie na autopilocie nie bierze pod uwage. To by bylo rozsadne, bo jak ktos dobrze zauwazyl tesla traktowala to jako element wyposazenia, wiec jak by go zupelnie wylaczyli to bylo by np. Podsawa do zwrotu pojazdu…
Dokładnie. Możliwe, że przy TACC jest używany. Albo przy jakiś systemach bezpieczeństwa jak EAB czy coś.

Michal

Moderator
Bo .2 to poprawki błędów z .1 ;)

ciastek

Pionier e-mobilności
Last edited:

Michal

Moderator
TM3 z radarem, 2022.28.1, TACC mogę ustawic na 150. Nie włącza świateł drogowych, ale wymusza wycieraczki na auto.
No to ja już nie rozumiem. Też mam TM3 z radarem 2022.28.1 ale wymusza drogowe i max prędkość 140 :p