Software 2024.38.4+ - błąd czujników ciśnienia TPMS - Fix in 2023.44

ciastek

Pionier e-mobilności
Zauważyliście u siebie?

Spotkałem się, że nowy software masowo generuje błąd VCSEC_a222.
2021Q4 Model 3, błąd wyskoczył na początku października - problem z jednym czujnikiem.
Byłem na wersji 2024.32.6. Przed wymianą dostałem jeszcze 2024.32.7.
Wymieniłem ten czujnik na używany OEM za 120 PLN z Allegro.
Skąd przekonanie o masowości błędu przy tej wersji softu?

Last edited:

slow.sasquatch

Posiadacz elektryka
2021Q4 Model 3, błąd wyskoczył na początku października - problem z jednym czujnikiem. Wymieniłem ten czujnik na używany za 120 PLN z Allegro.
Skąd przekonanie o masowości błędu przy tej wersji softu?

Użytkownicy forum ttf-forum.de masowo raportują problemy z nieoryginalnymi czujnikami po przejechaniu ~50km.

MrObi1

Nowy na Forum
U mnie podobna obserwacja po wymianie opon na zimowki (całe koła inny zestaw czujników), myślałem ze to może jakiś jeden szwankuje, ale zmiany ciśnienia już zaobserwowałem na wszystkich kołach. To już ich trzeci sezon i pierwszy raz takie problemy.

Paweł W

Zadomawiam się
U mnie podobna obserwacja po wymianie opon na zimowki (całe koła inny zestaw czujników), myślałem ze to może jakiś jeden szwankuje, ale zmiany ciśnienia już zaobserwowałem na wszystkich kołach. To już ich trzeci sezon i pierwszy raz takie problemy.
Dokladnie to samo u mnie, pewnie soft naprawi błąd

qb4hkm

Pionier e-mobilności
Użytkownicy forum ttf-forum.de masowo raportują problemy z nieoryginalnymi czujnikami po przejechaniu ~50km.
ktoś pisał że oryginalne czujniki raportują regularnie, a nieoryginalne raportują tylko jak się ciśnienie zmieni, więc na początku jazdy jak się koła rozgrzewają to działa ok, a po kilkudziesięciu km jak się ustabilizuje to jest błąd.

BTW. ciekawe na ile starczą bateryjki w tpms'ach...