Sprzedam e-soula 64 kWh r. 2021

Status
Wątek zablokowany, brak możliwości zamieszczania nowych wypowiedzi

nnnnn

Pionier e-mobilności
Nie znam takowych.
To że się wykształciły takie zwyczaje, w sytuacji laweciarskiego handlu i nadmiary podaży pościąganych szrotów z Zachodu, nie oznacza że każdego taki sposób cwaniakowania i wybrzydzania "zainteresowanych" zadowala.

Rozpuszczenie w otoczeniu wici pt. "chcę sprzedać" w przypadku aut, które naprawdę są godne zainteresowania, sprawdza się zazwyczaj o wiele lepiej.
I takie auta się sprzedają, bez krzywdy dla żadnej ze stron, bardzo często w gronie znajomych czy rodziny...
"Panie, dam 80k PLN. Gdzie mam podjechać po odbiór?" Ja na tyle wyceniam Niro z 2021;)

• Like
Reactions: ypl

p0li

Pionier e-mobilności
troche zrobila sie taka dyskusja o niczym - z jednej strony cav ma swoje racje z drugiej strony jak bronek pisze - jak ktos chce sprzedac to podaje cene a nie szuka glupich argumentow - i tak wiadomo ze ostateczna cena wyniknie po pobejrzeniu auta w rozmowie w 4 oczy

do adminow @Łukasz Bigo - proponuje w dziale ogloszen nastepujace zasady:
- ogloszenie z parametrami auta (marka, rocznik, przebieg) i cena
- wylaczone komentarze w tym dziale
- wystawiac ogloszenia moga tylko czlonkowie formum z aktywnoscia powyzej 50 postow (zeby sie tu drugi olx nie zrobil)

nnnnn

Pionier e-mobilności
troche zrobila sie taka dyskusja o niczym - z jednej strony cav ma swoje racje z drugiej strony jak bronek pisze - jak ktos chce sprzedac to podaje cene a nie szuka glupich argumentow - i tak wiadomo ze ostateczna cena wyniknie po pobejrzeniu auta w rozmowie w 4 oczy

do adminow @Łukasz Bigo - proponuje w dziale ogloszen nastepujace zasady:
- ogloszenie z parametrami auta (marka, rocznik, przebieg) i cena
- wylaczone komentarze w tym dziale
- wystawiac ogloszenia moga tylko czlonkowie formum z aktywnoscia powyzej 50 postow (zeby sie tu drugi olx nie zrobil)
Rozmowa o niczym bo sprzedający bawi się to czemu odmawiać tego kupującym.

ypl

Pionier e-mobilności
@Cav piszesz, że straciłeś już bo kupiłeś w salonie i sprzedajesz. To oczywiste, zawsze przy sprzedaży się traci, jak będziesz chciał zarobić to nie sprzedasz. Dlatego ja zazwyczaj użytkuje auta minimum 7 do 10 lat, zanim pomyślę o sprzedaży, bo wtedy się potencjalnie mniej traci. Nie chcesz stracić nie sprzedawaj. Nawet po 10 latach Twoje auto przecież zadbane, z salonu kupione to perełka. A jak po 7 czy 8 latach sprzedajesz i jest zadbane, nie bite, z małym przebiegiem, to pomyśl czy ktoś w rodzinie, np brat, siostra, mama, tata jakimś padłem nie jeździ. Dużo przyjemniej zejść z ceny i perełkę w rodzinę puścić. Ja tak zawsze robię i nie żal wtedy sprzedawać, nie ma poczucia straty bo ktoś bliski się cieszy.

Cav

Pionier e-mobilności
Fora na ogół, to nie fora ogłoszeniowe i Admini, jak nie ma ceny wywalają takie propozycje . A poniewaz to forum a nie OtoMoto to pisać kazdy może
Jasne, dlatego to była propozycja (niech będzie że prośba), a nie żądanie, czy zakaz, żeby dać sobie siana z dyskusją o niczym.
i nie ma co sia na to obrażać
Ale ja się nie obrażam, wręcz przeciwnie - czytam Wasze uwagi.
Jak tak bardzo chcecie to wyliczę to (wcześniej podane) równanie:

185 tys*70%=129 tys (po zaokrągleniu).

Nie wiem jak dzisiaj wygląda wartość w info-expercie, jak ubezpieczałem w listopadzie, to chcieli wpisywać do AC 150 tys.....

Cav

Pionier e-mobilności
@Cav piszesz, że straciłeś już bo kupiłeś w salonie i sprzedajesz. To oczywiste, zawsze przy sprzedaży się traci, jak będziesz chciał zarobić to nie sprzedasz. Dlatego ja zazwyczaj użytkuje auta minimum 7 do 10 lat, zanim pomyślę o sprzedaży, bo wtedy się potencjalnie mniej traci. Nie chcesz stracić nie sprzedawaj.
Czytaj uważniej - nie chcę stracić bezpodstawnie TRZECI raz.
Z dwoma pierwszymi powodami się godzę i rozumiem powody.
Natomiast nie bardzo łapię powód, dla którego miałbym robić jakieś dodatkowe prezenty kupującemu np. sprzedając grubo poniżej OBECNEJ wartości.

vwir

Pionier e-mobilności
Czy mam rozumieć, że cena to 129tys? Znajomy poważnie rozważał Soula, więc chcę wiedzieć czy mu podsyłać info czy nie.

Status
Wątek zablokowany, brak możliwości zamieszczania nowych wypowiedzi