sprzedam swoją Tesla Model 3 Standard Range+ 2019

Bronek

Pionier e-mobilności
PS na poczatku bo w trakcie mego pisania napisaleś co trzeba ;-)
Nie zmieniam poniższego "symultanicznego" mego postu

:cool: Jak jak nie ma ceny nie chcę dzwonić, ostatecznie mail i jak nie ma odpowiedzi w tym samym dniu /godzinie jadę dalej.
Tesla to towar dalej u nas niszowy i nie jest to Passat combi atrakcyjnie wylądający na zdjęciu.
Cav jako rachmistrz dyżurny powinieneś wiedzieć, że czasem FV potrzebne jest aby sfinansować tranzakcje np na Firmę i w leasingu itp. koszt takiej operacji w komisie który kuma o co chodzi , to u mnie np było 800 zł. Bo dla Komisu dobre i te kilka stówek, będą mieli na myjnię.
Teraz nie jest to już tak obligatoryjne jak kiedyś ale niektórzy chcą mieć fakturę z NIPem Firmy rejestrowanej w KRS itd.
Możliwość taka rozszerza game kupców.
Jesli to nie ma być okazja cenowa to trzeba iść na wielu frontach

To tylko sugestia. Będzie fart, to nie ma sprawy. powodzenia. Nie pytam dlaczego ale chyba sie domyślam.

krzyss

Pionier e-mobilności
PS na poczatku bo w trakcie mego pisania napisaleś co trzeba ;-)
Nie zmieniam poniższego "symultanicznego" mego postu

:cool: Jak jak nie ma ceny nie chcę dzwonić, ostatecznie mail i jak nie ma odpowiedzi w tym samym dniu /godzinie jadę dalej.
Tesla to towar dalej u nas niszowy i nie jest to Passat combi atrakcyjnie wylądający na zdjęciu.
Cav jako rachmistrz dyżurny powinieneś wiedzieć, że czasem FV potrzebne jest aby sfinansować tranzakcje np na Firmę i w leasingu itp. koszt takiej operacji w komisie który kuma o co chodzi , to u mnie np było 800 zł. Bo dla Komisu dobre i te kilka stówek, będą mieli na myjnię.
Teraz nie jest to już tak obligatoryjne jak kiedyś ale niektórzy chcą mieć fakturę z NIPem Firmy rejestrowanej w KRS itd.
Możliwość taka rozszerza game kupców.
Jesli to nie ma być okazja cenowa to trzeba iść na wielu frontach

To tylko sugestia. Będzie fart, to nie ma sprawy. powodzenia. Nie pytam dlaczego ale chyba sie domyślam.
jak nie ma faktury to nie ma, komis ja zrobi ale doliczy do ceny 23%vat inaczej sie nie da i zadna kreatywna legalna ksiegowosc tego nie zmieni.
Auto drogie, fajne ale drogie, na takie sa klienci czesto instytucjonalni wiec ciezko bedzie bez faktury.
Moze byc tak ze znajdzie sie chetny na szybki zakup zarejestrowanego z dodatkami FSD... ale za cene nowki bez dodatkow, wiec max 200kzl?
Ale zawsze sie moze cos zmienic, aktualnie uzywane tansze auta do 80kzl drozeja... drozszych nie analizowalem.

Bronek

Pionier e-mobilności
Da się, jak się umi, owszem nie jest to czysta gra, ale da sie tak zrobić , że koszty będą o wiele mniejsze niż ten 23% Vat, a wszyscy zadowoleni. Komis troche zarobi, sprzedajacy niewiele taniej sprzeda. Kupujący najcześciej wyda tyle ile miał i chcial wydać, Co najwyżej mniej bedzie na fakturze j ;-). Ale kwity będą dla np leasingu itp.

Bronek

Pionier e-mobilności
Niestety tego nie mogę zrobić dokładnie ale... tak trudno się domyślić?
Kupującemu chodzi o Fakture dla np Banku to dostanie ino lekko mniejszą część niestety musi doplacić do ręki itd....

krzyss

Pionier e-mobilności
Ale ktos musi ten vat pokryc... nie ma tak ze nagle vat sie pojawia. Chcesz za auto brutto 100tysiecy, to zaden komis i vat marza nic nie zaradzi. A leasing zaplaci tylko za fakture brutto vat23

saprafik

Zadomawiam się
Ale ktos musi ten vat pokryc... nie ma tak ze nagle vat sie pojawia. Chcesz za auto brutto 100tysiecy, to zaden komis i vat marza nic nie zaradzi. A leasing zaplaci tylko za fakture brutto vat23
No to moze tak z autopsji. Samochód warty 90k. Aaaaa..... jak na firmę, to faktura na 5k, a 60k do ręki. Czyli jak VAT tylko 50% jest to sytuacja win-win

Bronek

Pionier e-mobilności
Jak to sie mówi "NIE WIEM NIE ZNAM SIE" ale kilka razy skorzystałem nie pytając ... ;-)
Pewnie, ze najlepiej znaleźć kogoś z kasą. Ale jak takich nie ma? . To jest wyjście awaryjne!
Chcąc uzyskać kwit aby mieć zabawkę i wsadzić w Firme lub tylko uzyskać możliwość sfinansowania, ponosimy na pewien koszt rozsądnie postępując z określeniem oficjalnym wartości.......
Tu idzie torchę pod ladą...
Ktoś zapyta jaki w tym sens, ano taki, że sprzedający sprzeda towar trudno sprzedawalny, kupujacy goły ale ze sposobem na sfinansowanie tego uzyska kwit.
Nie jest to dla totalnych skner, to jest dla głównie dla napalonych lub w potrzebie z obu stron