[Sprzedany] Sprzedam Nissan Leaf N-Connecta + LED 2021, Salon Polska, Rozszerzona gw. 2026

Ronin78

Posiadacz elektryka
dać za to 170 jak tesla 3 do wzięcia jest za 190 to trzeba być masochistą :ROFLMAO:

nową 3 masz po dotacji za 160 a ty chcesz 2 latka leafa sprzedać za 100 ... nie rozumiem kto może się na to zdecydować
Powiem Ci tak, Nissan w Leafie nigdy nie miał przygód, takich jakie nie raz, nie dwa, nie trzy mieli właściciele Tesli (samorozpędzanie i dzwon) a to chociaż jako tako marginalne - to jednak stanowi pewne ryzyko, które można wyeliminować nie kupując auta tej marki. Sprawa druga - serwisowanie baterii nie zalanej pianką budowlaną wydaje się przyszłościowo być tańsze.

adamusek

Posiadacz elektryka
Troche słabe argumenty - daj znać po ile pójdzie, jakiś czas temu rozważałem przejęcie Eniro 64kw za 82k plus ok 20tys przez rok w ratach i wykup 1500zł... ale z powodu tego co sie dzieje na rynku zaczekam ;)

STMS

Pionier e-mobilności
jakie nie raz, nie dwa, nie trzy mieli właściciele Tesli (samorozpędzanie i dzwon) a to chociaż jako tako marginalne - to jednak stanowi pewne ryzyko, które można wyeliminować nie kupując auta tej marki. Sprawa druga - serwisowanie baterii nie zalanej pianką budowlaną wydaje się przyszłościowo być tańsze.

samorozpędzanie i dzwon

a folię na głowę przeciw 5G też zakładasz, że w takie bajki wierzysz ???

Sprawa druga - serwisowanie baterii nie zalanej pianką budowlaną wydaje się przyszłościowo być tańsze.

a Ty chciałeś majsterkować nie jeździć ... no to musisz szukać wśród sąsiadów ... tych czeskich ... if you know what i mean :ROFLMAO:

Bandtio83

Posiadacz elektryka
Troche słabe argumenty - daj znać po ile pójdzie, jakiś czas temu rozważałem przejęcie Eniro 64kw za 82k plus ok 20tys przez rok w ratach i wykup 1500zł... ale z powodu tego co sie dzieje na rynku zaczekam ;)
Suche dane bez przebiegu i wyposażenia mało mówią, ale na pierwszy rzut oferta dobra i raczej lepszej nie znajdziesz, też będzie za rok bo auto będzie starsze i większy przebieg

lookash_c

Pionier e-mobilności
Powyższe kwoty to brutto czy netto?

JED 3City

Fachowiec
Dzieki wszystkim za odpowiedzi.

Zaluje, ze nie napisalem do czego auto ma sluzyc: wozenie dzieci do szkoly.
22km w 1 strone, co zajmuje 60-70 minut rano i po poludniu tyle samo (90% drogi korek).
Pozostale 2 przejazdy, w miare sprawne, po 30 minut.

MarcinEV

Posiadacz elektryka
Dzieki wszystkim za odpowiedzi.

Zaluje, ze nie napisalem do czego auto ma sluzyc: wozenie dzieci do szkoly.
22km w 1 strone, co zajmuje 60-70 minut rano i po poludniu tyle samo (90% drogi korek).
Pozostale 2 przejazdy, w miare sprawne, po 30 minut.
Leaf idealny.

JED 3City

Fachowiec
Leaf idealny.
Widzisz, ja BARDZO, ale to BARDZO chcialbym EV. Jestem/bylem zdecydowany na TM3/Y.

ALE: nie mam PV, w tej chwili za kWh place 1.4 (rachunek/kwh) i wychodzi mi na to, ze taniej (a rozpatruje ten zakup tylko i wylacznie w kategoriach kosztow codziennego jezdzenia) wyjdzie mnie jakas hybryda Toyota, czy moje nowe odkrycie, Kia.

I tak, ten/taki Leaf bylby idealny.
Gdyby nie 16kWh * 1.4 PLN (na dzisiaj).
A 16 zima, to chyba w miare optymistycznie.

vwir

Pionier e-mobilności
ALE: nie mam PV, w tej chwili za kWh place 1.4 (rachunek/kwh)
Ale wiesz, że to tak nie działa? Gdy zużyjesz więcej prądu to po podzieleniu rachunek/kWh wyjdzie mniej za kWh. No i weź pod uwagę, że obecne ceny paliw są bardzo mocno zaniżone. Byle do wyborów…

STMS

Pionier e-mobilności
Ale wiesz, że to tak nie działa? Gdy zużyjesz więcej prądu to po podzieleniu rachunek/kWh wyjdzie mniej za kWh. No i weź pod uwagę, że obecne ceny paliw są bardzo mocno zaniżone. Byle do wyborów…
Ale jak ?
skoro po przekroczeniu limitu cena jest stała a nie spadająca …

gdzie Ty żyjesz ?