SR czy LR

Robur82

TM3 SR HL 24 Enyaq 80 23r
jako, że HL SR mam od listopada to nie powiem jak z zasięgiem w lecie. teraz zimą przejadę max 340-350 od 100% do 0%. jak Cię to nie satysfakcjonuje to bierz LR ale we pod uwagę, że wtedy nie dostaniesz dotacji bo przekroczysz limit (chyba, że masz kartę dużej rodziny)
Przebieg na drogach lokalnych? Jakie dystanse pokunujesz jednorazowo na zimnej baterii? Auto garażowane? Jeżeli przebieg jaki podałeś jest na trasie, to przy jakiej prędkości?

mart15

Zadomawiam się
Przebieg na drogach lokalnych? Jakie dystanse pokunujesz jednorazowo na zimnej baterii? Auto garażowane? Jeżeli przebieg jaki podałeś jest na trasie, to przy jakiej prędkości?
2 razy trasa (po 75km w jedną stronę) do pracy i z powrotem, czyli w sumie 300km i zostaje mi baterii na jakieś 50km. jadę e7 do warszawy, ale teraz jest w trakcie remontu, więc do łomianek jakieś 55km, średnia około 100km/h, 20km po warszawie od łomianek do biura. auto garażowane.

zibizz1

Pionier e-mobilności
Jeśli chodzi o zasięg to LR wygrywa tylko do pierwszej ładowarki, ale nie jakoś dużo bo jak korzystajmy z drugiego silnika to zużycie rośnie. LR też ważny jak nie mamy ciepłego garażu i jak chcemy 4x4 i lepsza trakcję i ja właśnie z tego ostatniego powodu brałbym LR