Stacje ładowania Eleport (dostępne też z aplikacji Elocity)

krzyss

Pionier e-mobilności
Ja nic nie płace za prąd bo mam panele ,jeżeli w domu masz 1.32 to masakra, a ludzie ładowali w nocy za 36 groszy chyba .Kary z OZE mamy takie dlatego mamy takie fajne ceny prądu.
No… tylko te ceny pradu + wzrost bardzo szybki kosztow pracy zaraz zabije przedsiebiorstwa… juz zaczynaja sie zwolnienia w wielu firmach…

Jaceq

Pionier e-mobilności
No… tylko te ceny pradu + wzrost bardzo szybki kosztow pracy zaraz zabije przedsiebiorstwa… juz zaczynaja sie zwolnienia w wielu firmach…
Idą wybory, niech każdy wybierze mądrze!

elektryk

Pionier e-mobilności
Mocno opóźnione wg mnie. Już dawno powinni zacząć zwalniać, wydawało im się że mogą zwiększać ceny w nieskończoność.

To zwykły cykl, rynek pracownika, rynek pracodawcy. Ma on swoje niezaprzeczalne zalety w postaci zwiększonego parcia na automatyzację gdy koszty pracy rosną. Postęp.

mimx

Fachowiec
Czyli gdzie pokazuje? Na wyświetlaczu? W aplikacji Elocity jest opisana jako 100kW, gdy się tam ładowałem to tyle wyciągnęła.

Już wiem o co chodzi. 50kW się robi jak ktoś się podpięty do AC. Tak po greenwayowemu, tylko nawet gorzej, bo GW chyba tnie tylko przy podwójnym DC, zdaje się.

vwir

Pionier e-mobilności
Już wiem o co chodzi. 50kW się robi jak ktoś się podpięty do AC. Tak po greenwayowemu, tylko nawet gorzej, bo GW chyba tnie tylko przy podwójnym DC, zdaje się.
A skąd. Zawsze tak cięli, greenwayowa norma. Gdy ładujesz się na 'super-szybkiej' ładowarce 50kW GW i ktoś się wepnie na AC, to prędkość spada do poniżej 30kW. Tak: podpięcie się na AC od razu 'rezeruje' 22kW z dostępnej mocy, nawet gdy podepnie się tam leaf z jednofazową ładowarką 7kW, to stacja i tak przytnie łądującego się na DC do około 25kW.

daniel

Señor Meme Officer
A skąd. Zawsze tak cięli, greenwayowa norma. Gdy ładujesz się na 'super-szybkiej' ładowarce 50kW GW i ktoś się wepnie na AC, to prędkość spada do poniżej 30kW. Tak: podpięcie się na AC od razu 'rezeruje' 22kW z dostępnej mocy, nawet gdy podepnie się tam leaf z jednofazową ładowarką 7kW, to stacja i tak przytnie łądującego się na DC do około 25kW.
Potwierdzam. Też tak miałem.

mimx

Fachowiec
A, OK! To ja chyba jeszcze nigdy na 50kW GW nie ładowałem albo przynajmniej nie współładowałem. Przy Powerdotach DC+AC tego zjawiska nie było.